Τρίτη, 23 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε μετανάστη – Συγκλονιστικές εικόνες ανοιχτά της Λέσβου!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters – Ο πόνος προσφύγων και μεταναστών και η αυτοθυσία του διασώστη που θα δείτε…

Η μηχανή του σκάφους που βρίσκεται στα παράλια της Λέσβου, σπάει και ένας Αφγανός πρόσφυγας πηδά στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο. Οι σκηνές που ακολουθούν είναι δραματικές και καταγράφονται από το φωτογραφικό φακό του πρακτορείου Reuters.

Έλληνας διασώστης που ήδη έχει βουτήξει στη θάλασσα τον πλησιάζει και καταφέρνει να τον διασώσει. Το σκάφος των προσφύγων είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια. Όλοι πλήρωσαν τους διακινητές, στοιβάχτηκαν σε αυτό και έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη λίγο πριν φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. Δείτε τις εικόνες…

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS


Πνίγηκε 6χρονο κοριτσάκι σε ναυάγιο σκάφους

Ένα νεκρό κορίτσι 6 ετών και τουλάχιστον 13 αγνοούμενοι – μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και ένα βρέφος – είναι ο τραγικός απολογισμός ενός ακόμα ναυαγίου ανοιχτά της Λέσβου, που έγινε τα ξημερώτα.

Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα Ιρανικής και Συριακής καταγωγής, που μεταφέρθηκαν στο νησί. Ανάμεσά τους και ένας ενήλικας που είναι στο νοσοκομείο με υποθερμία.

Οι έρευνες στα ανατολικά του νησιού για τον εντοπισμό των αγνοούμενων παραμένουν μέχρι στιγμής άκαρπες. Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 26 άτομα. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε