Παρασκευή, 16 Αυγ.
36oC Αθήνα

Ουγγαρία: Ακόμη ένα ακροδεξιό παραλήρημα κατά των προσφύγων (VIDEO)

Ουγγαρία: Ακόμη ένα ακροδεξιό παραλήρημα κατά των προσφύγων (VIDEO)

Η σπαρακτική έκκληση μιας μάνας που βρίσκεται εγκλωβισμένη στα σύνορα, το αίμα στο πρόσωπο ενός πατέρα από τα επεισόδια, το δράμα χιλιάδων ανθρώπων που εξωθήθηκαν στην προσφυγιά λόγω του εμφυλίου στη Συρία, δεν αγγίζει ούτε την κυβέρνηση τους Ουγγαρίας ούτε και πολλούς από τους πολίτες της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λαζλο Τοροτζκαϊ, δήμαρχος της πόλης Asotthalom, στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία.

Ο εν λόγω “κύριος” έφτιαξε ένα βίντεο δυο και κάτι λεπτών, το οποίο ανέβασε στο YouTube. Το ονόμασε “μήνυμα στους παράνομους μετανάστες από την Ουγγαρία” και δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μήνυμα μίσους και απειλών κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

“Καλοδεχόμαστε όποιον σέβεται τους νόμους μας και μπαίνει στη χώρα μας από τα σημεία ελέγχου” λέει αρχικά και ακολουθεί η απειλή: “αλλά όσοι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά μας παράνομα, μπορούν εύκολα να καταλήξουν στη φυλακή”!

Αφού χαρακτηρίζει “έγκλημα” το να περνάει ο οποιοσδήποτε τα σύνορα της Ουγγαρίας, “βαφτίζει” κακούργημα το να “καταστρέφεται” ο συρμάτινος φράκτης που έχουν φτιάξει οι Ούγγροι στα σύνορα με τη Σερβία και οι… “κακούργοι” θα τιμωρούνται και φυλάκιση αλλά και εξορία πολλών ετών από την Ουγγαρία.

Στη συνέχεια, έχει εμπλουτίσει το βίντεο με εικόνες της αστυνομίας και του στρατού που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα, παίζει και επιβλητική μουσική από κάτω, ενώ δείχνει και τα περιπολικά που βρίσκονται στην πόλη, μαζί με τους χιλιάδες συνοριοφύλακες και εθνοφρουρούς.

Η μουσική δυναμώνει, δείχνει ελικόπτερα, μηχανές, περιπολικά ακόμη και έφιππους που σαρώνουν την περιοχή. Και για να μην τον πει κανείς “αναίσθητο” μπροστά στο δράμα των χιλιάδων προσφύγων, ο… καλός δήμαρχος τους δείχνει σε χάρτη πως υπάρχει πιο εύκολος και πιο γρήγορος δρόμος να φτάσουν στη Γερμανία. Ένας δρόμος που δεν περνάει από την Ουγγαρία βεβαίως βεβαίως…

Κλείνει δε το video με τον δήμαρχο να… ποζάρει σαν πρωταγωνιστής σειράς δράσης ή ταινίας του Χόλιγουντ, με περιπολικά και… “στρατιώτες” πίσω του, ενώ εκείνος με μαύρα γυαλιά, στέκεται “αγέρωχος” με τα χέρια στις τσέπες.

Δείτε το ανεκδιήγητο video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε