Τρίτη, 8 Οκτ.
26oC Αθήνα

Το μήνυμα του Ομπάμα σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θές να το φέρεις στο Λευκό Οίκο; Θα έπρεπε να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν κι εσένα να ενδιαφερθούν για τις επιστήμες. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία,» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Το μήνυμα φανερώνει γιατί η Αμερική καινοτομεί, προπορεύεται στην έρευνα και την τεχνολογία. Εχει σταλεί από τον Μπάρακ Ομπάμα σε 14χρονο μαθητή τρίτης γυμνασίου ο οποίος κατασκεύασε αυτοσχέδιο ρολόι εξαιτίας του οποίου συνελήφθη από την αστυνομία γιατί θεωρήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Τι μεγάλη διαφορά! Ενώ ο Ομπάμα κάλεσε το μαθητή στον Λευκό Οίκο για να συμμετάσχει σε μία βραδιά αστρονομίας, οι Ελληνες πρωθυπουργοί δεν βρήκαν ποτέ χρόνο να επιβραβεύσουν Ελληνόπουλα που διαπρέπουν σε διαγωνισμούς τεχνολογίας, μαθηματικών, πληροφορικής.

Βρήκε, όμως το χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας να πανηγυρίσει με τις καθαρίστριες που επαναπροσλήφθηκαν και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί με οτιδήποτε άλλο (αθλητές, ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ) εκτός από τους Ελληνες που διαπρέπουν στην έρευνα, την καινοτομία, την τεχνολογία, τις επιστήμες.

Αραγε ποιο μήνυμα στέλνουν; Ασφαλώς πως ενδιαφέρονται για τους άλλους εκτός από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης εποχής, τους δημιουργούς, τους σκαπανείς του μέλλοντος.

Κι΄ ας εκφωνούν δεκάρικους για τη σημασία της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας όταν βρίσκονται σε ανάλογα ακροατήρια. Κι΄ ας ομνύουν στη σημασία της τεχνολογίας και της καινοτομίας για την ανάπτυξη της χώρας, τη συγκράτηση των μυαλών της χώρας στον τόπο μας.

Λόγια, λόγια κενά περιεχομένου. Τα ακούμε κατά κόρον τώρα την προεκλογική περίοδο, αλλά μετά τις εκλογές οι πολιτικοί μας θα γυρίσουν πλευρό και θα συνεχίσουν μακαρίως τον ύπνο τους.

Κι’ ας είναι η τεχνολογία, η έρευνα και η καινοτομία απτή πραγματικότητα από τη στιγμή που υπάρχει η πρώτη ύλη, δηλαδή οι νέοι ταλαντούχοι και ικανοί νέοι άνθρωποι, κι΄ ας δημιουργούν καλύτερες, σταθερές με μέλλον και καλά αμειβόμενες δουλειές, οι Ελληνες πολιτικοί θα συνεχίσουν στην πεπατημένη. Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι βρίσκονται εκεί για να υπηρετήσουν την πατρίδα και το λαό, αλλά για να ικανοποιήσουν τη δική τους ματαιοδοξία, τα συμφέροντα τα δικά τους και των ομοίων τους και να τακτοποιήσουν τους κομματικούς στρατούς.

Κι΄ αν δεν αλλάξουν οι ίδιοι ή δεν τους αλλάξουμε εμείς δεν πρόκειται να γίνει η Ελλάδα σπουδαία, όπως γίνεται η Αμερική που ξέρει να επιβραβεύει παιδιά σαν τον Αχμεντ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε