Δευτέρα, 5 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ahmed Mohamed: Ο πιτσιρικάς που έκανε την Αμερική να ντραπεί!

Ahmed Mohamed: Ο πιτσιρικάς που έκανε την Αμερική να ντραπεί!

Ο 14χρονος Ahmed Mohamed θέλησε να εντυπωσιάσει τη δασκάλα του και γι’ αυτό έφτιαξε ένα ρολόι. Όταν της το παρουσίασε, εκείνη κάλεσε την αστυνομία για να τον συλλάβει. Ο Αχμέντ είναι το πρόσωπο της ημέρας στις ΗΠΑ, εκείνος που αποκάλυψε το πρόσωπο της υποκρισίας…

Ο Ahmed ζει με την οικογένειά του στο Τέξας. Και δεν φανταζόταν ότι όταν αποφάσιζε να φτιάξει μόνος του ένα ρολόι για να εντυπωσιάσει τη δασκάλα και τους συμμαθητές του σε σχολείο του Ντάλας θα κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα, να του παίρνουν τα αποτυπώματα και να τον φωτογραφίζουν λες και ήταν κανένας κακοποιός.

Μάλλον για… τρομοκράτη τον πέρασαν. Μουσουλμάνος, λίγο σκουρόχρωμος, έφτιαξε ρολόι. Κάτι τέτοιοι και κάπως έτσι δεν φτιάχνονται οι βόμβες από τους “κακούς” Μουσουλμάνους; Θα σκέφτηκε η δασκάλα του. Και να ‘σου η αστυνομία να περνάει χειροπέδες στο 14χρονο αγόρι, μαθητή της τρίτης γυμνασίου. Φορούσε μια μπλούζα της NASA όταν οι αστυνομικοί του φόρεσαν τις χειροπέδες και τον απομάκρυναν από το σχολείο MacArthur στην περιφέρεια Έρβινγκ.

Ευτυχώς, η περιπέτειά του τελείωσε γρήγορα. Όταν δηλαδή οι γονείς του μαζί με δικηγόρο πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να τον πάρουν. Κανείς δεν περίμενε τι επρόκειτο να επακολουθήσει.

Φυσικά, η ηλιθιότητα της δασκάλας (γιατί περί τέτοιας πρόκειται) έκανε τον Ahmed Mohamed πρόσωπο των ημερών στις ΗΠΑ. Όχι μόνο ασχολήθηκε ο Τύπος μαζί του αλλά ακόμη και ο πρόεδρος της χώρας Μπαράκ Ομπάμα, αποδεικνύοντας ξανά πως η λέξη κόμπλεξ δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του, tweet-αρε για χάρη του και τον κάλεσε στον Λευκό Οίκο!

“Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θές να το φέρεις στο Λευκό Οίκο; Θα έπρεπε να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν κι εσένα να ενδιαφερθούν για τις επιστήμες. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία,” έγραψε στο Twitter ο Ομπάμα.


Το γραφείο του προέδρου προσκάλεσε τον Μοχάμεντ να συμμετάσχει στην μηνιαία “βραδιά αστρονομίας” με αστροναύτες της NASA και άλλα νεαρά άτομα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζος Έρνεστ στους δημοσιογράφους, ο οποίος πρόσθεσε ότι “στη περίπτωση αυτή, είναι προφανές ότι τουλάχιστον μερικοί από τους δασκάλους του Άχμεντ απέτυχαν στο ρόλο τους. Είναι κρίμα”.

Αλλά η αναγνώριση του Ahmed δεν σταμάτησε εκεί. Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ επίσης προσκάλεσε τον έφηβο να επισκεφθεί την εταιρεία του στην Καλιφόρνια. “Το να έχει κανείς τις δεξιότητες και τη φιλοδοξία να χτίσει κάτι ωραίο θα έπρεπε να οδηγήσει σε επικρότηση, όχι σε σύλληψη. Το μέλλον ανήκει σε άτομα σαν τον Άχμεντ,” έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην σελίδα του.

Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Time. Ο 14χρονος με τις χειροπέδες στα χέρια και τίτλος: Το πρόσωπο της αμερικανικής τρομοκρατίας, Αχμέντ Μοχάμεντ. Μόνο που με ένα κόκκινο Χ η λέξη “τρομοκρατία” έχει διαγραφεί και από πάνω της έχει γραφτεί η λέξη “υποκρισία”. Όλη η ουσία σε έναν τίτλο!

 

Via @TomAdelsbach on Twitter

Posted by Bipartisan Report on Wednesday, 16 September 2015

Στο Twitter δημιουργήθηκε και hastag #IStandWithAhmed, το οποίο έχει ήδη περισσότερους από 61.000 followers. Φυσικά το τι έχουν ακούσει οι δάσκαλοι του μικρού και η αστυνομία, δεν λέγεται!

“Το χόμπυ μου είναι να εφευρίσκω πράγματα,” είπε ο Μοχάμεντ στην εφημερίδα Dallas Morning News. Του αρέσει η ρομποτική και ήθελε να συνεχίσει στο λύκειο, γι’ αυτό και έδειξε το ρολόι – που είχε ψηφιακή οθόνη και πίνακα κυκλώματος – στη δασκάλα του, η οποία τον κατήγγειλε στις αρχές.

“Με πήγαν σ’ ένα δωμάτιο γεμάτο με πέντε αστυνομικούς,” είπε ο Μοχάμεντ στην εφημερίδα. Και όχι μόνο τον συνέλαβαν αλλά του έδωσαν και αποβολή!

 

JUST IN: Wearing a NASA T-shirt, the Muslim teen arrested after his homemade clock was mistaken for a bomb, speaks for the first time after #IStandWithAhmed goes viral http://cbsn.ws/1QGUuvp

Posted by CBS News on Wednesday, 16 September 2015

Εκπρόσωπος της σχολικής περιφέρειας Έρβινγκ είπε σε συνέντευξη τύπου ότι οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν μπορούσαν να συζητήσουν το θέμα γιατί ήθελαν να προστατέψουν την ιδιωτικότητα του μαθητή.

Φωτογραφία Twitter

Η αστυνομία θεωρεί το περιστατικό λήξαν (!) γιατί δεν έχουν κατατεθεί μηνύσεις. Και δικαιολογήθηκε πως επειδή η συσκευή ήταν σε βαλιτσάκι μπορούσε να περάσει ως βόμβα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζέιμς Μακ Λέλαν είπε ότι η θρησκεία του Μοχάμεντ δεν είχε τίποτα να κάνει με την αντίδραση των αστυνομικών.

Αλήθεια, η δασκάλα του πως να αισθάνεται;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε