Κυριακή, 18 Αυγ.
31oC Αθήνα

Euro 2016: Το γκολ και η νίκη… αγνοούνται! “Άντεξε” απ’την άμυνα η Εθνική

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Η Ελλάδα προσπάθησε να ξεπεράσει τα… σοκ από Νησιά Φερόε και Φινλανδία, αλλά ο βαθμός (0-0) μέσα στην έδρα της Ρουμανίας (κερδισμένος απ’την άμυνα, αφού επιθετικά απείλησε ΜΟΝΟ με δυο σουτ του Κονέ) δείχνει πως η Γαλανόλευκη χρειάζεται ένα ισχυρό ταρακούνημα για να συνέλθει – Πολύ καλό παιχνίδι από Μανωλά

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Τελειώνει το.. μαρτύριο  της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016. Η Ελλάδα στάθηκε όρθια στη Ρουμανία και πήρε 0-0, αποτέλεσμα που βοηθά μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού η εικόνα της ομάδας δεν είχε ιδιαίτερη βελτίωση.

Το μόνο που μπορούν να σκέφτονται πλέον οι διεθνείς, αλλά και ο κόσμος που παρακολουθεί τα ματς, είναι πως μένουν άλλες δυο αγωνιστικές για να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας, ελπίζοντας πως στη συνέχεια θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές, που θα επαναφέρουν την Γαλανόλευκη στις επιτυχίες

Στην “Arena Nationala” του Βουκουρεστίου η Εθνική ξεκίνησε έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να την κυκλοφορήσει για να φτάσει στα καρέ του Ταταρουσάνου. Η Ρουμανία κατάφερε να αμυνθεί σωστά και πέρα από την καλή στιγμή του 6′ με το σουτ του Μπουντέσκου -προέκυψε από δικό μας λάθος- δεν ανησύχησε άλλο τους αμυντικούς μας.

Το κακό θέαμα συνεχίστηκε, παρόλο που οι γηπεδούχοι πήραν περισσότερες επιθετικές προσπάθειες. Η πίεση τους άρχισε να γίνεται πιο έντονη και -εκμεταλλευόμενοι την απροσεξία μας στο κέντρο- έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 17′ με τον Καρνέζη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Μπουντάσκου. Η Εθνική ξεπέρασε όμως αυτό το δύσκολο διάστημα, αλλά δεν μπόρεσε να αναλάβει τα ηνία της αναμέτρησης. Πέρα από το σουτ του Τόρζε (37′) που βρήκε στον Μανωλά, δεν είδαμε κάτι άλλο αξιόλογο σε αυτό το μετριότατο ημίχρονο.

Οι Ρουμάνοι μπήκαν πιο πιο δυνατά στην επανάληψη, αλλά στο 56′ είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία της Εθνικής, με το σουτ του Κονέ να περνά μόλις άουτ (βοήθησε πολύ με την είσοδο του στο ματς). Το παιχνίδι άνοιξε στη συνέχεια -είχαμε και νεύρα από πλευράς των παικτών του Ιορντανέσκου- με την Εθνική να προσπαθεί να “φρενάρει” τους γηπεδούχους.

Η είσοδος του Σανμαρτεάν στην αναμέτρηση έδωσε τα… ηνία του παιχνιδιού στους Ρουμάνους, που στο 74′ είχαν νέα καλή στιγμή με τον Τόρζε. Ο Μανωλάς όμως βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και μαζί με τον Παπασταθόπουλο κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα μας κι έτσι η Γαλανόλευκη να πάρει την τρίτη της ισοπαλία σε αυτά τα προκριματικά.

Οι συνθέσεις:

Ρουμανία (Α. Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Παπ, Τόρχε, Χόμπαν (80′ Αντόνε), Πιντίλι, Μπουντέσκου (64′ Σανμαρτεάν), Μαξίμ (64′ Πόπα), Κεσερού 

Στον πάγκο: Αλίμπετς, Πρεπέλιτα, Φιλίπ, Μάτελ, Λουνγκ, Γκοϊάν, Παντιλίμον, Μπούμπα, Μότι 

Ελλάδα (Κ. Τσάνας): Καρνέζης, Χολέμπας, Κίτσιου, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Φορτούνης (54′ Κονέ), Σάμαρης, Φετφατζίδης (46′ Βύντρα), Αραβίδης, Μήτρογλου (87′ Καρέλης) 

Στον πάγκο: Καπίνο, Βελλίδης, Πλατέλλας, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Φούντας, Μόρας, Ταχτσίδης

Διαιτητής: Αλιαξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε