Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Το πανό των μεταναστών που κάνει το γύρο του facebook – Δείτε φωτό!

ΦΩΤΟ από το lesvospost
ΦΩΤΟ από το lesvospost

Το περιεχόμενο του πλακάτ που βλέπετε διχάζει τους χρήστες των social media – Πολλοί μιλούν για προσπάθεια προβοκάτσιας...

Την ώρα που η κατάσταση στο νησί παραμένει εκρηκτική, με τα επεισόδια να διαδέχονται καθημερινά το ένα το άλλο, το πλακάτ που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες, κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. 

Το σήκωσαν μετανάστες κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαμαρτυρίας και πορείας τους στο κέντρο της Μυτιλήνης. Στο πλακάτ οπού είναι γραμμένο στα αγγλικά αναφέρει «we will destroy the island» δηλαδή ”θα καταστρέψουμε το νησί σας”, με πολλούς να μιλούν για προσπάθεια προβοκάτσιας, που βάζει στο στόχαστρο εξαθλιωμένους ανθρώπους που ψάχνουν για ένα καλύτερο αύριο…

ΦΩΤΟ από lesvospost.com
ΦΩΤΟ από lesvospost.com
ΦΩΤΟ από lesvospost.com

Εν τω μεταξύ εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν εκ νέου χθες το πρωί σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι αντίκρισαν το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πριν τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ είχαν γίνει επεισόδια στο λιμάνι, όταν λίγο μετά τις 20.30, 10.000 μετανάστες προσπάθησαν να καταλάβουν το πλοίο ”Τέρα Τζετ”, που είχε δέσει και επρόκειτο να αναχωρήσει για τον Πειραιά. Χιλιάδες άτομα αιφνιδίασαν τους λιγοστούς άντρες του λιμενικού και κατάφεραν να φτάσουν στην είσοδο του πλοίου.

Οι μετανάστες πραγματοποίησαν κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου και απωθήθηκαν αρχικά από μικρή αστυνομική δύναμη όμως τελικά στη συνέχεια τα επεισόδια γενικεύθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συμπλοκές με τη διμοιρία των ΜΑΤ.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων υπήρξαν τραυματισμοί μεταναστών, με ένα άτομο να πέφτει αναίσθητο και να οδηγείται με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Πραγματοποίθηκαν συλλήψεις ενώ υπήρξαν και επιπλέον τραυματίες.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Η τοπικές Aρχές κάνουν λόγο για 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες ήδη στο νησί, ενώ συνεχώς καταφθάνουν και νέοι από τα τουρκικά παράλια. Το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ, το Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια αλλά και περιοχές εισόδου στο νησί όπως η Συκαμνιά, ο Μόλυβος και ο Μανταμάδος έχουν κατακλυστεί από μετανάστες που περιμένουν να περάσουν τη διαδικασία της ταυτοποίησης.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Πηγή: lesvospost.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε