Παρασκευή, 11 Οκτ.
25oC Αθήνα

Η Yoko Ono τίμησε τη μνήμη της “κρυφής” συζύγου του Lennon – Η Cynthia τους είχε πιάσει στα πράσα μετά από διακοπές στην Ελλάδα

Η Yoko Ono τίμησε τη μνήμη της “κρυφής” συζύγου του Lennon – Η Cynthia τους είχε πιάσει στα πράσα μετά από διακοπές στην Ελλάδα

Μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο, η “κρυφή” σύζυγος του διασημότερου “σκαθαριού” Cynthia Lennon έφυγε από τη ζωή στα 75 της χρόνια.

Θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής, η δεύτερη σύζυγος του John Lennon έκανε λόγο για μια “υπέροχη μητέρα με ισχυρή όρεξη για ζωή”, σημειώνοντας πως είναι πολύ λυπημένη για τον χαμό της Cynthia.

 

I’m very saddened by Cynthia’s death.She was a great person and a wonderful mother to Julian.She had such a strong…

Posted by Yoko Ono on Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Η Cynthia γνωρίστηκε με τον John Lennon στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Λίβερπουλ το 1957 και παντρεύτηκαν το 1962, λίγο καιρό προτού η Beatlemania μεταμορφώσει τον σύζυγό της σε έναν από τους διάσημους άντρες στον κόσμο.

Έμεινε για χρόνια στο παρασκήνιο και πολλές από τις θαυμάστριές του αγνοούσαν την ύπαρξή της, με τη Cynthia να μένει στο σπίτι και να μεγαλώνει τον γιο τους Julian, ενώ τα “σκαθάρια” γύριζαν όλο τον κόσμο.

Ενώ υποπτευόταν ότι ο John Lennon ήταν άπιστος μέσα στα χρόνια και οι φίλοι της έλεγαν πως είχε πολλές σχέσεις από τότε που γνωρίστηκαν στη Σχολή Καλών Τεχνών, η Cynthia αγνόησε τις προειδοποιήσεις.

Η αρχή του τέλους ήρθε τον Φεβρουάριο του 1968 όταν μεθυσμένος ομολόγησε πως την απατούσε με άλλες γυναίκες κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Μάλιστα την προέτρεψε να πάει διακοπές με τους φίλους της και όταν επέστρεψε από την Ελλάδα τον βρήκε να κάθεται στο πάτωμα του σπιτιού τους με τη Yoko Ono και να κοιτιούνται στα μάτια.

Σε ένα από τα βιβλία της εξομολογήθηκε πως είχε ανακαλύψει τις παντόφλες της έξω από την πόρτα του υπνοδωματίου τους.

Σοκαρισμένη και θυμωμένη τότε έφυγε από το σπίτι και πήγε να μείνει σε φιλικά της πρόσωπα. Ο γάμος τους τελικά ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1968 όταν η Yoko Ono ανακάλυψε πως ήταν έγκυος.

Ο John Lennon τότε έδωσε στη Cynthia την κηδεμονία του γιου τους Julian και 100.000 λίρες και το διαζύγιό τους ενέπνευσε τον Paul McCartney να γράψει το κλασικό Hey Jude για να βοηθήσει τον Julian να ξεπεράσει τον χωρισμό τους.

Ο στίχος “take a sad song and make it better” αναφέρεται στον διαλλυμένο γάμο και τις επιπτώσεις στον γιο τους Julian.

Σε μια συνέντευξή της στο Good Morning America είχε εκφράσει τη λύπη της που σε τόσα πολλά βιβλία και ταινίες για τη ζωή του John Lennon εκείνη και ο γιος της δεν αναφέρονταν πουθενά. “Περάσαμε 10 χρόνια μαζί”.

Έχει παραδεχτεί πως δεν μπορούσε να αντισταθεί να είναι γύρω του, ενώ ομολόγησε πως δεν της είχε φερθεί όμορφα.

Αναγκαζόταν να μένει στο παρασκήνιο και να υπομένει τον πόνο του να αρνείται πως είναι γυναίκα του, χωρίς ποτέ να παραπονεθεί.

Εκείνος από την πλευρά του συνήθιζε να λέει πως δεν θα την είχε παντρευτεί ποτέ αν δεν είχε μείνει έγκυος και πως ο γιος του Julian “γεννήθηκε από ένα μπουκάλι ουίσκι ένα βράδυ Σαββάτου”.

 

“Αυτό ήταν σκληρό” είχε πει χρόνια αργότερα η Cynthia, σημειώνοντας πως δεν ήταν ο καλύτερος αλλά ούτε και ο χειρότερος σύζυγος.

Στα πρώτα χρόνια της γνωριμίας τους έλεγε στους φίλους του ότι μοιάζει με τη Μπριζίτ Μπαρντό και πως είναι αποφασισμένος να τραβήξει την προσοχή της.

Σε αρκετά μάλιστα από τα πρώτα τραγούδια των Beatles που αναφέρονταν σε παθιασμένα γράμματα όπως αυτά που της έστελνε όταν έφυγε από το κολέγιο της ζητούσε να μείνει πιστή όσο εκείνος ήταν μακριά.

Το διαζύγιό τους όμως ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο, με τον John Lennon να δείχνει μια εκδικητική πλευρά του χαρακτήρα του.

“Η τελική προσφορά μου είναι 75.000 λίρες. Αυτό είναι σαν να κερδίζεις, οπότε μην γκρινιάζεις. Δεν αξίζεις πια” της φώναξε και τελικά το 1970 συμβιβάστηκε με το ποσό των 100.000 λιρών για την ίδια και τον γιο τους Julian.

Εκτός από τη Yoko Ono, αναφορές έκαναν τόσο ο Paul McCartney όσο και ο Ringo Star, με τον γιο τους Julian να δημοσιεύει ένα τραγούδι προς τιμήν της… “έδωσες τη ζωή σου για εμένα, έδωσες τη ζωή σου για την αγάπη”.

 

Paul remembers Cynthia Lennon: “The news of Cynthia’s passing is very sad. She was a lovely lady who I’ve known since…

Posted by Paul McCartney on Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015


Πηγή:
Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε