Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Οι ανοησίες Σόιμπλε προκαλούν οργή και αγανάκτηση

Οι ανοησίες Σόιμπλε προκαλούν οργή και αγανάκτηση

Ανόητος ο Σόιμπλε δεν είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Φανατικός όμως είναι και ως εκ τούτου λέει και ανοησίες.
Ως αρχιερέας της λιτότητας στην Ευρώπη καταδικάζει ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο σε οικονομικό μαρασμό και ευτυχώς που ο Ντράγκι εφάρμοσε την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης για να πάρει ανάσα η οικονομία.

Ως αρχιερέας της λιτότητας είναι ο πνευματικός πατέρας μεταξύ άλλων της πολιτικής που εφάρμοσε η τρόικα και προκάλεσε πτώση του ΑΕΠ 26% (ούτε σε πόλεμο δεν μειώνεται τόσο), πρωτοφανή ανεργία και καταστροφή οικονομικών μονάδων που χρειάζονται χρόνια να οικοδομηθούν.

Αντί να ζητήσει συγγνώμη για τα δεινά που προκάλεσε στον ελληνικό λαό, τα οποία σημειωτέον αν αποτιμηθούν ως ποσοστό επί του ΑΕΠ μπορεί να είναι και μεγαλύτερα από εκείνα των ναζί κατακτητών, ζητάει περισσότερο αίμα, περισσότερο ιδρώτα και δάκρυα.

Ο σκληρός, ανάλγητος και φανατικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ενοχλείται επειδή στην Ελλάδα υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν είναι του γούστου του. Ομως κύριε Σόιμπλε την ψήφισε ο ελληνικός λαός (εγώ ο Κάλχας προσωπικά δεν την ψήφισα) και οφείλετε να σεβαστείτε τη θέλησή του.

Λέει πως η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική, αλλά ψεύδεται γιατί των διαψεύδουν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο, ο τουρισμός, καθώς και η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η βιομηχανική παραγωγή και άλλα μεγέθη. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά εξελίσσονται σε ένα νοσηρό και εχθρικό περιβάλλον για το οποίο ο ίδιος και οι δορυφόροι του έχουν ευθύνες και μάλιστα μεγαλύτερες από εκείνες που έχει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Γιατί επιτέλους ας γίνει κατανοητό ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει μεν να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα, αλλά ως προς τους στόχους που έχουν τεθεί και όχι ως προς τις συγκεκριμένες πολιτικές που θα εφαρμοστούν, γιατί τότε δεν μιλάμε για μία κυρίαρχη χώρα, αλλά για υποτελή και μπανανία. Και η σημερινή κυβέρνηση δήλωσε επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους ότι τους σέβεται.

Και επιτέλους υπήρξε μία συμφωνία η οποία δίνει το δικαίωμα στην Ελλάδα να εφαρμόσει διαφορετικές πολιτικές, διαφορετικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις οι οποίες όμως θα έχουν δημοσιονομικά αποτελέσματα ανάλογα εκείνων για τα οποία έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αλλά ούτε αυτή τη συμφωνία σέβεται ο κατά τα άλλα δημοκράτης κύριος Σόιμπλε.

Πάντως οι δηλώσεις του πως η κυβέρνηση Τσίπρα κατέστρεψε την οικονομία της χώρας είναι εξόχως αποκαλυπτικές αφού με αυτές ο κύριος Σόιμπλε πέταξε και το τελευταίο πρόσχημα, τον τελευταίο φερετζέ και αποκάλυψε πως στόχος και σκοπός της άρνησης για συμφωνία με την Ελλάδα δεν είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων, αλλά η ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα ή στην καλύτερη περίπτωση η συμμόρφωση με τα κελεύσματα των Γερμανών ηγεμόνων.

Αλλά ο κύριος Σόιμπλε να ξέρει πως με τέτοιες δηλώσεις πετυχαίνει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει γιατί ενδυναμώνει τον αντίπαλό του. Κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει ότι παρόμοιες δηλώσεις, προτροπές ή επιθέσεις που συνιστούν επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, προκαλούν οργή και αγανάκτηση στον ελληνικό λαό (και στον Κάλχα) και ακριβώς αυτά τα αισθήματα αξιοποιεί ο κύριος Τσίπρας και η νέα κυβέρνηση για να ενδυναμώσουν τη θέση τους, προβάλλοντας πραγματική ή όχι αντίσταση.

Υ.Γ. Μεγάλη ευθύνη έχουν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ για την εκλογή Τσίπρα αφού αυτοί ήταν που υπονόμευσαν μετά τις ευρωεκλογές την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αρνούμενοι οποιαδήποτε παραχώρηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε