Παρασκευή, 11 Οκτ.
25oC Αθήνα

Στη Λάρισα το “καραβάνι” των απολυμένων, αλλά όχι ηττημένων (ΦΩΤΟ)

Στη Λάρισα το “καραβάνι” των απολυμένων, αλλά όχι ηττημένων (ΦΩΤΟ)

Αποφάσισαν ότι η απόλυση και η ανεργία όχι μόνο δεν ήταν το τέλος, αλλά μια αρχή. Αρχή για αντίσταση, αγώνα, διεκδίκηση…

Στην πορεία ενώθηκαν με άλλους, γιγάντωσαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση, ίσως το κορυφαίο ζητούμενο των δύσκολων καιρών μας και συνεχίζουν, απτόητοι, περισσότερο δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι!

Απολυμένοι από το αυτό-διαχειριστικό εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, εργαζόμενοι από την ελεύθερη και πάντα εν λειτουργία ΕΤ3, απολυμένοι της Κόκα Κόλα, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, δημιούργησαν το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης και ξεκίνησαν την Παρασκευή από την Θεσσαλονίκη για να καταλήξουν τη Μ. Δευτέρα στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Εκεί θα βρουν και τις ηρωικές καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ περνώντας από τη Χαλκίδα θα ενωθούν με τους απολυμένους των Τσιμέντων.

Το Καραβάνι έφτασε το Σάββατο στη Λάρισα. Στον σταθμό του ΟΣΕ τους περίμεναν εκπρόσωποι συλλόγων και συλλογικοτήτων και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν με πορεία στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου η εκδήλωση κορυφώθηκε.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ Μάκης Αναγνώστου τόνισε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση : Η χωρίς δουλειά ή με δουλειά! Ενωθήκαμε και κατεβαίνουμε στην Αθήνα διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια».

Ο Γιάννης Γκίρμπας από την ΕΤ3 ανέφερε ότι «είχαμε εξαρχής υποσχεθεί ότι θα πετύχουμε. Κερδίσαμε μια πρωτοφανή στήριξη όλου του κόσμου αλλά και διεθνή στήριξη. Με τον καιρό προέκυψε και η όσμωση με τα υπόλοιπα κινήματα. Η ιστορία δεν τελείωσε, συνεχίζεται, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνία μπορεί να αυτό-οργανωθεί από τα κάτω».

Ο σχολικός φύλακας Μανώλης Σταθόπουλος επεσήμανε ότι τα κινήματα δεν κάνουν διαχωρισμούς σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε, αλλά η εξουσία δεν έχει ακόμα αλλάξει χέρια»!

Ο Δημήτρης Αγάς, απολυμένος της Κόκα Κόλα, ανέφερε ότι «οι απολυμένοι αντιστέκονται και αγωνίζονται, αλληλέγγυοι  με τα υπόλοιπα κινήματα. Βρισκόμαστε εδώ και 18 μήνες σε κινητοποιήσεις και όσοι ακόμα αναρωτιούνται γιατί καλούμε σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας αυτής, ας μάθουν ότι τα τελευταία χρόνια έκλεισαν 6 εργοστάσια της αφήνοντας ανέργους 2.500 ανθρώπους»!

Η επόμενη στάση θα είναι ο Βόλος.

Πηγή: onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε