Παρασκευή, 16 Αυγ.
31oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Θέμα… στρατηγικής οι περικοπές στον ΑΝΤ1

Θέμα… στρατηγικής οι περικοπές στον ΑΝΤ1

Ένταση έχει προκληθεί στον Όμιλο του ΑΝΤ1 εδώ και έναν μήνα που ανακοινώθηκαν δεκάδες απολύσεις και ιδιαίτερα όταν ανάμεσα σε αυτούς που αποχώρησαν ήταν έμπειρα στελέχη με πολυετή και πετυχημένη πορεία.

Σε προηγούμενα κείμενα στο Newsit έχω αναφέρει το ρόλο που παίζουν σε αυτές τις αλλαγές τρία από τα στελέχη της ηγετικής πυραμίδας που ως «τρόικα του Αμαρουσίου» έχει αναλάβει το ρόλο των περικοπών. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο κύκλος των περικοπών και των απολύσεων δεν έχει ακόμα τελειώσει και αναμένονται και άλλες το προσεχές διάστημα, κάτι που όπως είναι φυσικό ανησυχεί πολύ τους εργαζομένους του Ομίλου.

Την ίδια στιγμή όμως ανώτερα στελέχη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ αναφερόμενοι στις απολύσεις τις χαρακτηρίζουν ως «αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές» με σκοπό τη μείωση του κόστους λειτουργίας, τονίζοντας μάλιστα πως είναι προληπτικές κινήσεις με στόχο την εξασφάλιση της σταθερότητας και τη συνέχεια της περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου. Ως επιχείρημα μάλιστα αναφέρουν ότι η στρατηγική αυτή ακολουθείται συστηματικά από υγιείς και διαρκώς αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ενώ επισημαίνουν τη ραγδαία ανάπτυξη του Ομίλου που τα τελευταία 10 χρόνια έχει επεκτείνει με επιτυχία τη δραστηριότητά του σε διεθνές επίπεδο και ιδιαίτερα σε χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό δε της στρατηγικής αυτής είναι ότι την ίδια είχαν ακολουθήσει στον Όμιλο και το 2009 που έχοντας προβλέψει την επερχόμενη ύφεση της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας και την επίπτωσή τους στην αγορά είχαν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της λειτουργίας του με σκοπό τον εξορθολογισμό του κόστους διαχείρισης κάθε δραστηριότητας. Φέτος λοιπόν και ιδιαίτερα μετά την επιβολή του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις σε συνδυασμό με την οικονομική ρευστότητα και αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα αποφάσισαν να προβούν σε νέες προληπτικές διαρθρωτικές κινήσεις με στόχο την εξασφάλιση της σταθερότητας. Πηγές μάλιστα από τον Όμιλο αναφέρουν ότι την τελευταία πενταετία η οικογένεια Κυριακού έχει στηρίξει έμπρακτα τον Όμιλο ενισχύοντάς τον με 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ίδιες πηγές από τον Όμιλο του Αμαρουσίου αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν σε outsourcing συνεργασίες με πρώην συνεργάτες όσον αφορά κάποιες από τις υπηρεσίες του οργανισμού, δημιουργώντας έτσι ασφαλείς συνθήκες για προσωπικά τους επιχειρηματικά εγχειρήματα. Κάτι που αξίζει να αναφέρω ότι έχει γίνει και στο παρελθόν με τεχνικούς που απασχολούνται πλέον στον Όμιλο του Αμαρουσίου ως εξωτερικοί συνεργάτες. Τέλος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική στο τέλος του μήνα η «τρόικα του Αμαρουσίου» αναμένεται να ανακοινώσει και άλλες περικοπές με στόχο τη βιωσιμότητα του Ομίλου στη χώρα μας που απασχολεί περισσότερους από 2500 εργαζομένους.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε