Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Μπαλτάς vs Κουράκη ή πως παράγεται ο σπινθήρ της αληθείας την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Φύγε Κουράκη κρατάω …Μπαλτά. Θα ήταν το πιο πειστικό επιχείρημα που θα μπορούσε να απευθύνει ο Αριστείδης Μπαλτάς προς τον Τάσο Κουράκη. Και ο Τάσος που δεν κωλώνει του απαντά: Αντε μη σου γράψω κανένα ποίημα και σούρθει ο ουρανός σφοντύλι. Γιατί ξέρετε είναι ποιητής και μάλιστα τολμηρός ο κύριος Κουράκης (σας παραθέτω ένα στο τέλος για να αναδείξουμε το υπουργικό ταλέντο).

Οι δύο πολιτικοί επικεφαλής στο υπουργείο Παιδείας μόνο σήμερα θα μπορούσαν να δηλώσουν πως οι σχέσεις τους είναι καλές και συνεργάζονται αρμονικά για το καλό της παιδείας.

Τις άλλες μέρες έχουν απλώς γόνιμο διάλογο. Ο ένας λέει άλφα και ο άλλος απαντάει με ωμέγα. Ομως όποιος διαφωνεί να μην ξεχνά πως μέσω της τριβής παράγεται ο σπινθήρ της αληθείας. Να δύο ωραία παραδείγματα για να ξέρετε.

Να δίνουν εξετάσεις στο ΑΣΕΠ οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζει ο Αριστείδης. Μα τι είναι αυτά, αφού έχουν πτυχίο. Να καθορίσουμε μοριοδότηση απαντά ο Τάσος, εκείνος ντε που ως πρώτη ανακοίνωση επέλεξε την παραμονή στο πανεπιστήμιο των αιώνιων φοιτητών.

Οι τοποθετήσεις των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης θα είναι αξιοκρατικές, επιμένει ο Μπαλτάς. Όχι είναι πολιτικές θέσεις αντιτείνει ο Κουράκης. Ούτε ο Αχιλλέας με τον Αγαμέμνονα δεν παρήγαγαν τόσους σπινθήρες χάριν της αληθείας

Κατά τα λοιπά αυτοί οι δύο κύριοι θα μεταρρυθμίσουν την παιδεία.

Ποίημα του Τάσου Κουράκη

Και να παίρνουν μπρος οι
πυροκροτητές
και κείνη να σφίγγει
το φυτίλι στον κόλπο της να
καθυστερήσει την
έκρηξη
να ζήσει ολοκαύτωμα
Λάμψη!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε