“Θολές” είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για το αν τελικά θα φέρει την συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές και τη λίστα μεταρρυθμίσεων προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κυκλοφορούν ακόμη και μεταξύ στελεχών του κυβερνώντος κόμματος η συμφωνία δεν θα έρθε στη Βουλή γιατί:
– απλά δεν χρειάζεται, αφού δεν είναι συνέχεια του μνημονίου
– υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καταψήφισης από τους βουλευτές του “αριστερού ρεύματος” ή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ακόμη και από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντόπουλου
– το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει με τίποτα να φανεί ότι την ψηφίζουν από κοινού και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Πάντως το πιθανότερο ενδεχόμενο τελικά είναι η συμφωνία να μην κατατεθεί ενιαία στη Βουλή, αλλά με τη μορφή ξεχωριστών νομοσχεδίων!
Αυτό άφησε ανοιχτό ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI καθώς είπε ότι πρόκειται για επέκταση της προηγουμένης συμφωνίας και δεν έχει σχέση με το δίμηνο που πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, που είχε μετατροπή και αλλαγές στην πέμπτη αξιολόγηση.
Πρόκειται για μια αλλαγή ημερομηνίας σημείωσε και πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα συζητηθεί μόνο σε τρία ή τέσσερα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Δεχόμαστε κριτική από αυτούς που δεν φέρανε καν την πρώτη σύμβαση στη Βουλή, που ήταν τεράστια επισήμανε
Υπογράμμισε μάλιστα ότι «όλα τα κομμάτια της συμφωνίας που πετύχαμε θα γίνουν κοινοβουλευτικό έργο και τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».