Δευτέρα, 7 Οκτ.
25oC Αθήνα

Χερ Σόιμπλε οι Ελληνες δεν σας εμπιστευόμαστε

Χερ Σόιμπλε οι Ελληνες δεν σας εμπιστευόμαστε

Με ωμό και ανάγωγο θα έλεγα τρόπο ο χερ Σόιμπλε είπε πως δεν μας εμπιστεύεται. Ούτε κι εμείς σας εμπιστευόμαστε.

Και δεν μιλώ για την κυβέρνηση. Αυτή μπορεί να λέει ότι θέλει και όπως το θέλει για διπλωματικούς ή άλλους λόγους.
Μιλώ για τους Ελληνες πολίτες χερ Σόιμπλε. Δεν σας εμπιστευόμαστε στο ελάχιστο γιατί ο πραγματικός δήμιος, ο τιμωρός των ανέργων, των φτωχών, των απολυμένων είστε εσείς. Εσείς και η τιμωρητική σας λογική μας έστειλε στην ανεργία, τη φτώχεια, την απελπισία, τη μιζέρια. Εσείς επιβάλλατε και δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν αντιστάθηκαν επαρκώς, μας στείλετε στου κακού τη σκάλα, δήθεν για να μας σώσετε. Όχι δεν πιστεύουμε ότι θέλατε να μας σώσετε, γιατί άλλες πολιτικές και άλλα μέτρα θα ζητούσατε να εφαρμοστούν. Να μας τιμωρήσετε θέλατε. Και ξέρετε γιατί; Οχι γιατί είμαστε σπάταλοι και τεμπέληδες (εργαζόμαστε 700 ως 800 ώρες το χρόνο παραπάνω από τους Γερμανούς), αλλά γιατί είμαστε διαφορετικοί και δεν μας καταλαβαίνετε. Κι΄ εσείς οι σκληροτράχηλοι Γερμανοί δεν ανέχεστε τη διαφορετικότητα.
Ναι το πολιτικό σύστημα ήταν διεφθαρμένο και ανεπαρκές. Ναι υπήρχαν σχέσεις διαπλοκής και συνενοχής με τους ολιγάρχες. Αλλά δεν τιμωρήσατε αυτούς. Τον ελληνικό λαό τιμωρήσατε χερ Σόιμπλε.

Γι’ αυτό δεν σας εμπιστευόμαστε ότι θέλετε το καλό μας, όπως διατείνεστε. Αφήστε να βρούμε εμείς οι πολίτες το καλό μας. Δεν έχουμε ανάγκη από πάτρωνες και επικυρίαρχους, ούτε κατόχους της μίας και μόνης, της γερμανικής, αλήθειας. Αυτή κρατήστε τη για τον εαυτό σας. Κάθε λαός της Ευρώπης έχει τις δικές του αλήθειες κι΄ αυτό αν είστε δημοκράτης έπρεπε να το σεβαστείτε.

Δεν σας εμπιστευόμαστε γιατί για να μας τιμωρήσετε καταπατήσατε, κουρελιάσατε ακόμα και τις ευρωπαϊκές συνθήκες, το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ζητάτε εφαρμογή των κανόνων. Αλλά εσείς και το σκυλάκι σας ο Γερούν δεν είστε παρά υποκριτές. Πώς να σας πιστέψουμε όταν διαρκώς παραβιάζετε τους κανόνες και τις ευρωπαϊκές συνθήκες επειδή έτσι σας συμφέρει.
Όχι χερ Σόμιπλε ο ελληνικός λαός δεν σας εμπιστεύεται. Η ελληνική κυβέρνηση ας κάνει ότι θέλει, ας πει ότι θέλει. Τους πολίτες, ειδικά τώρα που σήκωσαν κεφάλι κανείς δεν μπορεί να τους πείσει ότι εσείς προσωπικά και μία μερίδα της γερμανικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ δεν θέλετε να βγάλετε την Ελλάδα από το ευρώ γιατί έτσι θα φοβίσετε τους άλλους Ευρωπαίους και θα διατηρήσετε την ηγεμονία σας στην Ευρώπη.

Μπορεί να ονειρεύεστε μία γερμανική Ευρώπη, αλλά δεν πιστεύω ότι θα καταφέρετε με την οικονομική σας ισχύ εκεί που αποτύχατε πολλές φορές στο παρελθόν.

Το μόνο που θα καταφέρετε, αν εμμείνετε με θρησκοληπτικό φανατισμό, είναι να διαλύσετε την Ευρώπη. Κι΄ αν αυτό συμβεί εκείνοι που θα χάσουν περισσότερα τόσο οικονομικά όσο και γεωπολιτικά είστε εσείς. Από ευρωπαϊκή υπερδύναμη θα καταντήσετε μία μεσαία οικονομική δύναμη που κανένας μεγάλος δεν θα σας λαμβάνει υπόψη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε