Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Αλέξη κοπάνα τους στο τραπέζι τη γεωστρατηγική θέση της χώρας

Αλέξη κοπάνα τους στο τραπέζι τη γεωστρατηγική θέση της χώρας

Δεν τους αντέχω άλλο αυτούς τους οικονομολόγους και κάτι Σλοβάκους και Εσθονούς πρωθυπουργούς (αλήθεια που ήταν αυτοί όλο τον καιρό και ξετρύπωσαν τώρα από τα γερμανικά λαγούμια τους;) που μιλάνε για το Grexit σαν να παίρνουν ατάραχοι το πρωινό τους.

Εγώ ο Κάλχας θυμάμαι τα δεινά της αρχαίας Ελλάδας όταν ήταν διαιρεμένη και τις λαμπρές σελίδες δόξας όταν ενώθηκε και λέω: Μα είναι τρελοί αυτοί οι Ευρωπαίοι και όπως πάνε θα τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.

Συζητάνε για το Grexit λες και είναι ένα απλό οικονομικό ή νομισματικό ζήτημα και κάνουν ανόητες συγκρίσεις με τη Λήμαν Μπράδερς. Αλί και τρις αλί άθλιοι τυφλοί.

Για σκεφτείτε λίγο βρε εθισμένοι στα οικονομικά οι μεν και στις γερμανικές εντολές οι δε, το γεωπολιτικό ζήτημα.
Νομίζετε ότι αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν;

Βρε ανιστόρητε και αδαή Σόιμπλε κοίτα λίγο κατά Ουκρανία μεριά και θα καταλάβεις τι λέω. Για να μην σου πως τι μαντεύω αν συμβεί το Grexit και σου κάτσει η μπουκιά στο λαιμό.

Δυστυχώς για εσάς κουφιοκεφαλάκηδες και ευτυχώς για εμάς η στρατηγική θέση της Ελλάδας από την εποχή του τρωικού πολέμου ήταν σημαντική. Και τώρα με τα κόλπα που κάνει ο Ερντογάν, τις ανοησίες του Σαρκοζί στη Λιβύη, τις αβελτηρίες των Αμερικανών στη Συρία, γίνεται ακόμα πιο σημαντική. Όχι μόνο για το ΝΑΤΟ, αλλά πολύ περισσότερο για την Ευρώπη, βρε ανιστόρητα τούβλα.

Βρε ζουλάπια αν το «ανήκομεν εις την Δύσιν» γινόταν «ανήκομεν στην Ανατολή» σκεφτόσαστε τι θα συνέβαινε; Η λέξη σεισμός είναι ανίκανη να το περιγράψει.

Αλέξη, επειδή πολύ μας κολλάνε κι΄ εσύ την ανέφερες μία φορά τη λέξη (πολύ προσεκτικά) στην ομιλία σου στην κοινοβουλευτική ομάδα την Τρίτη, σου προτείνω να δώσεις την άδεια στο Γιάνη Βαρουφάκη να κοπανήσει (ναι, να κοπανήσει) πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη γεωστρατηγική διάσταση.

Θα έχει πλάκα να δούμε τότε τα μούτρα του Σόιμπλε. Θα σκιαχτεί ή δεν θα σκιαχτεί ο χερ Βόλφγκανγκ;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε