Τρίτη, 27 Αυγ.
28oC Αθήνα

Αντώνη πρόσεχε τις μπανανόφλουδες

Αντώνη πρόσεχε τις μπανανόφλουδες

Αντωνάκη δυστυχώς τη διέπραξες. Α, όλα κι΄ όλα δεν θέλω αντιρρήσεις. Ξέρεις δα πόσο δίκαιος και αντικειμενικός είναι ο Κάλχας!

Μετά την …πατάτα να μην παραδώσεις εσύ ο ίδιος αυτοπροσώπως και με γενναιότητα στον Τσίπρα, ήρθε η γκέλα με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Γιατί βρε παιδί μου, γιατί βρε Αντώνη; Δεν το περίμενα από εσένα ύστερα από τις διακηρύξεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις για την προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας.

Σε φόβισε η Μέρκελ; Σε πίεσαν οι άλλοι αρχηγοί; Μα, Αντώνη δεν είσαι πρωθυπουργός πια για να κάνεις τόσες υποχωρήσεις, ούτε έχεις ανάγκη να πας με αυτούς και να ζητάς να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση τις δεσμεύσεις.

Εντάξει δεν λέω εσύ τις υπέγραψες. Αλλά Αντώνη μου δεν είναι κακό να κάνεις αυτοκριτική. Εδώ ο Ανδρέας Παπανδρέου στο απόγειο της δόξας του είπε εκείνο το φοβερό mea culpa (πως τα έλεγε ο άτιμος! Γιατί άλλο είναι να πεις ένα μεγαλοπρεπές συγγνώμη και άλλο mea culpa. Δεν έχει την ίδια χάρη).

Ας έλεγες κι΄ εσύ στη Μέρκελ: Μου έβγαλες την ψυχή δύο χρόνια και ιδίως μετά τις ευρωεκλογές. Τώρα ήρθε η ώρα να σου δείξω εγώ. Ούτε αυτό βρε Αντώνη; Και είναι και αχώνευτη η φράου.

Ασε που έδωσες το δικαίωμα στους Καραμανλικούς να βγούν με το Σιούφα και να σου τα χώσουν, που δείχνει πως Αντώνη μου σε περιμένουν στη γωνία.

Καλά η Ντόρα. Ούτε να σε μυρίσει, ούτε να τη μυρίσεις, θέλετε. Οπότε τώρα παίρνει την εκδίκηση.

Αλλά και ο Μιχελάκης; Αν θυμάμαι εσύ τον έκανες βουλευτή, εσύ τον έκανες υπουργό. Τι, στο καλό. Κρατάει μανιάτικο που του στέρησες το υπουργιλίκι; Ας πρόσεχες Αντώνη.

Αλλά τουλάχιστον πρόσεχε τώρα βρε παιδί μου (μου επιτρέπεις τον πατρικό τόνο ε; Βλέπεις σε περνάω τρεις χιλιάδες χρόνια περίπου), γιατί οι …φίλοι σου στο κόμμα όλο μπανανόφλουδες θα σου πετάνε. Μία να πατήσεις και η Κουτσίκου θα σου ρίξει τη χαριστική βολή. Και δεν έχεις και το Μπαλτάκο να σε σώσει καημένε μου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε