Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Σήμερα το Grexit είναι 30%… Και η …βλακεία 100%!

Σήμερα το Grexit είναι 30%… Και η …βλακεία 100%!

Φίλοι μου γεια σας. Είμαι πολύ χαρούμενος. Σε κατάσταση ευφορίας. Χτες πέρασα ένα υπέροχο βράδυ με πολύ-πολύ πλάκα και γέλιο.

Είχαμε που λέτε μαζευτεί πέντε μάντεις σε ένα ταβερνάκι να πιούμε καμιά ρετσίνα. Να ξεσκάσουμε βρε αδερφέ από όλα αυτά τα μαύρα και άραχλα. Κι΄ εκεί που λέγαμε τα επαγγελματικά μας και τις δυσκολίες που έχουμε, πετάγεται ένας νέος συνάδελφος και αμολάει τη ρουκέτα: Ξέρετε έχουμε ένα νέο πολύ σοβαρό ανταγωνιστή.

Παγώσαμε για μια στιγμή. Ποιον βρε συ; Ρωτάμε με αγωνία.

Να, τους αναλυτές των τραπεζών και των διαφόρων οίκων που τώρα με το Grexit βρίσκονται στις πρώτες σελίδες. Τσάμπα διαφήμιση.

Κοιταχτήκαμε οι παλιοί, ξανακοιταχτήκαμε και αμέσως σκάσαμε στα γέλια. Επί ένα τέταρτο γελούσαμε ασταμάτητα, κοντέψαμε να πέσουμε από τις καρέκλες, ενώ ο νεαρός συνάδελφος μας κοιτούσε με απορία.

Βρε του λέω, εγώ ο Κάλχας ο πιο παλιός και δοξασμένος μάντης, νόμιζα θα έλεγες για κανένα νεόφερτο Χορταρέα και προς στιγμήν φοβήθηκα.

Αλλά αυτούς βρε νεοσσέ; Αυτούς τους ξαναείδαμε το 2012. Τα ίδια έλεγαν, τα ίδια έγραφαν. Μάλιστα ένας, είχε πολύ θράσος ο αθεόφοβος, πρόβλεψε ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και την 1 Ιανουαρίου οι Ελληνες θα ξυπνούσαν στη δραχμή. Ποιος τους πιστεύει;
Τέτοιο δράκο τρεις χιλιάδες χρόνια δεν είχα ξανακούσει.
Και τιμωρήθηκε; ρώτησε ο νεαρός συνάδελφος.
Είσαι χαζός; Τον πίστεψαν οι επενδυτές, τα Χρηματιστήρια πήγαν πάνω-κάτω για μερικές μέρες και ορισμένοι έβγαλαν τρελά λεφτά.

Αλλά αδέλφια, πολύ γέλιο κάνω κάθε μέρα με αυτές τις εκθέσεις των τραπεζών, των οίκων, των κάθε λογής ειδικών που αντί πινακίου δημοσιότητας μπάζουν και βγάζουν την Ελλάδα από το ευρώ λες και παίζουν γιο-γιο.
Αλλά και εκείνα τα έγκυρα πρακτορεία, τα …μπουμπουνόμπεργκ, μπουμπουνότερ ή κάπως έτσι (με το αλτσχάιμερ δεν θυμάμαι τα ονόματα που να πάρει) βγάζουν και ποσοστό του Grexit τα αθεόφοβα.

Σήμερα πιθανότητες του Grexit είναι 30% λένε σοβαρά και με όλο το κύρος που διαθέτουν. Και τι έχουν κάνει; Εχουν ρωτήσει 20 οικονομολόγους και οι 6 είπαν πως η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ. Τόσο σοβαρή και τόσο επιστημονική έρευνα! Σε λίγο θα μαδήσουν και τη μαργαρίτα τα σαϊνια.

Αν κάποια εφημερίδα, κανάλι ή ιστότοπος το έκανε στην Ελλάδα με τις πέτρες θα τον έπαιρναν.
Αλλά τα χαϊβάνια οι Ελληνες τους πιστεύουν.

Ξυπνάτε βρε. Όταν κανείς δεν μπορεί και κανείς δεν θέλει να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, ποιος θα τολμήσει να τη βγάλει όταν το 80% είναι υπέρ του ενιαίου νομίσματος; Α ναι, υπάρχει και η θεωρία του ¨ατυχήματος¨.
Γρήγορα στην εντατική …

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε