Παρασκευή, 16 Αυγ.
36oC Αθήνα

Πόσο πιο φτωχός είσαι συγκριτικά με το Ρονάλντο; Ας το μάθουμε

Πόσο πιο φτωχός είσαι συγκριτικά με το Ρονάλντο; Ας το μάθουμε

Εχθές έγινε τριάντα χρονών και από εχθές έχει στοιχειώσει τα μυαλά κάθε ευυπόληπτου πολίτη που δουλεύει πολύ, πληρώνεται ελάχιστα και δεν ξέρει αν τελικά ο τόνος πάει στο (α) ή στο (ει) στη λέξη δουλεια. Την ευθύνη φέρει το BBC.

Ο βρετανικός δημοσιογραφικός κολοσσός αποφάσισε να καταδείξει πόσο φτωχοί είμαστε συγκριτικά με τους βασιλιάδες της Premiere League και το έκανε με ένα πολύ απλό τρόπο.

Μπαίνεις ΕΔΩ

Συμπληρώνεις τη φόρμα με το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα σου

Βλέπεις ότι οι ελληνικοί μισθοί στην πλειοψηφία τους αντιστοιχούν σε μια χιλιετία κάθιδρης εργασίας για να φτάσουν το ετήσιο εισόδημα ενός Ρονάλντο, ενός Μέσι, ενός οποιουδήποτε άλλου που έχει τον Θεό στα πόδια του.

Κλαις. Γοερά. Παίρνεις μια ανάσα. Παρατηρείς ότι η φόρμα μπορεί να σου δείξει και κάτι ακόμη. Πόσα ελάχιστα λεπτά της ώρας δουλεύει ο Ρονάλντο, ο Μέσι, οποιοσδήποτε άλλος με Θεό στα πόδια του; ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ!

Εαν υποθέσουμε ότι κάποιος ανάμεσα μας κερδίζει περίπου 43 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, χμ, ο Κριστάνο Ρονάλτο θα βγάλει το εβδομαδιαίο εισόδημα του σε περίπου 19 λεπτά. Είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο άλλωστε, περίμενες κάτι καλύτερο; Η Ρεαλ Μαδρίτης του καταθέτει 20 εκατομμύρια δολλάρια το χρόνο. Εσένα τίποτα. Πως περιμενες να τον πλησιάσεις; Επιπλέον ο Ρονάλντο που έγινε εχθές μόλις 30 χρονών οπότε δάκρυσε λίγο ακόμη κερδίζει περίπου 80 εκατομμύρια δολλάρια το χρόνο από δημόσιες εμφανίσεις, καμπάνιες, φωτογραφήσεις, επειδή απλά στέκεται ακίνητος σε ένα κόκκινο χαλί και χαμογελάει σαν χρηματιστής που βλέπει τα spreads να εκτοξεύονται στο Θεό αλλά δεν τον νοιάζει κοκ. Οι λυγμοί θα προκύψουν όταν μάθεις ότι εκείνος σε 19 με 21 λεπτά κερδίζει όσα εσύ σε μία εβδομάδα, όταν σκεφτείς ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορείς να κάνεις μια πάστα με έτοιμη σάλτσα, να πληρώσεις ένα λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας, να δεις το Instagram σου ή απλά να αναρωτηθείς πόσο τρολ ή όχι είναι ο Μπογδάνος στον ΣΚΑΙ. Επίσης μπορείς να τερματίσεις το κλάμα όταν συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί να είχες φτάσει τον ετήσιο μισθό του Ρονάλντο, ετών 30, εαν ήσουν ένας έντιμος εργαζόμενος από το 1541 -μέχρι και σήμερα.

Αυτά είναι κάποια highlights από τα τριάντα χρόνια ζωής που σε κάνουν να ντρέπεσαι για την αδικία στο χρήμα σήμερα, εχθές, από πάντα.

1. Ήταν μόλις 12 ετών όταν τον τσίμπησαν από τη Μαδέιρα τα “λιοντάρια” της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αποκτήθηκε έναντι μόλις 22.000 ευρώ.

2. Στα 18 του παίζει ενάντια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφασίζει να τον αποκτήσει έναντι 12 εκατ.ευρώ.

3. Κατακτά το πρώτο του τρόπαιο ένα χρόνο μετά. Μάιος 2004, τελικός Κυπέλλου Αγγλίας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Μίλγουολ: 3-0.

4. Τη σεζόν 2006-2007 εξοργίζει συμπαίκτες του γιατί παίζει μπάλα μόνος του. “Ατομιστή”, “εγωκεντρικό” τον είπαν αλλά οι κόκκινοι διάβολοι δεν είπαν κάτι περισσότερο όταν είδαν ότι αυτός θα βοηθοούσε τη Μαντσεστερ στην προσπάθεια κατακτησης τίτλου περισσότερο από καθε άλλον.

5. Ιανουάριος 2009. Κατακτάει για πρώτη φορά το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς από τη FIFA. 6 μηνες μετά γίνεται η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία, όταν η Ρεάλ τον αποκτά έναντι 94.000.000 ευρώ. Εννοείται ότι γίνεται ο μόνος ποδοσφαιριστής που γέμισε το Μπερναμπέου πριν καν τρέξει στο γρασίδι.

6. Τον Νοέμβριο, έφτασε στα 288 γκολ σε 277 παιχνίδια με τη «βασίλισσα» ενώ το 2015 προβλέπεται εξίσου διθυραμβικό. Κερδίζει για τρίτη φορά τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Κριστάνο Ρονάλντο έβγαλε το εβδομαδιαίο εισόδημα σου όσο εσύ διάβαζες αυτό το ποστ.

Καλησπέρα

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε