Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Όχι, η Telegraph δεν είπε κακοντυμένο κανέναν Βαρουφάκη

Όχι, η Telegraph δεν είπε κακοντυμένο κανέναν Βαρουφάκη

Το κακό πουλάει πολύ. Μας κάνει να συμπάσχουμε ή να κράζουμε, μας ξυπνάει, μας δίνει αδρεναλίνη και επίσης φέρνει χτυπήματα όταν το βάλεις στον τίτλο ενός θέματος.

Το να περιμένεις από τους άλλους να μην αναζητήσουν το πρωτότυπο δημοσίευμα μιας εφημερίδας που έτσι και αλλιώς ποτέ δεν συμπάθησε όσους δεν εκτιμούν την αριστοτεχνική κοψιά της Σάβιλ Ρόου, είναι κάτι άλλο. “Ο Βαρουφάκης στην 1η θέση των πιο κακοντυμένων πολιτικών στην Ιστορία της Πολιτικής” γράφεται και είναι κάτι εντελώς άλλο από αυτό που λέει η αίθουσα σύνταξης της Telegraph.

H Telegraph, η οποία κάποιες μέρες πριν ισχυρίστηκε ότι το παιχνίδι του Yianis είναι δεδομένη καταστροφή και κάποιες μέρες πιο πριν έλεγε ότι είμαστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε το ριζοσπαστικό στο στυλ του. Παίρνοντας αποστάσεις από το θετικό ή το αρνητικό πρόσημο, το δημοσίευμα λέει ότι εαν ο ΥπΟικ εμφανιζόταν σε αυτή τη συνάντηση με ένα κοστούμι θα ήταν σαν να είχε αφήσει ο Γκάντι το απλό, λευκό σάρι του στην άκρη.

Για να κάνει ακόμη πιο ευπώλητη τη στυλιστική της παρέμβαση, η ιστοσελίδα παραθέτει 16 ακόμη στιγμές που η πολιτική έγινε και η εικόνα της, δίνοντας άλλη ερμηνεία στο τι σημαίνει επίσημο ένδυμα σε δημόσεις εμφανίσεις. Έτσι από τη μία σχολιάζει την αφορμή, την εμφάνιση του Γ. Β. και κάποιες ακόμη στυλιστικές επιλογές από την πολιτική σκηνή που δεν άφησαν κανένα περιθώριο στο να μην αναγνωριστεί η διαφοροποίηση και αποστασιοποίηση τους από τη νόρμα.

Η Μισέλ Ομπάμα είναι ανάμεσα τους αφού διέπραξε σειρά από “θανάσιμα αμαρτήματα” στην πρόσφατη εμφάνιση της στη Σαουδική Αραβία, όταν τόλμησε και χαιρέτησε δια χειραψίας τον βασιλιά Σαλμάν. Χωρίς μαντίλα στο κεφάλι. Έχοντας προτιμήσει το μπλε αντί του μαύρου. Αν και η ίδια δεν είναι εκλεγμένη από το λαό, η Μισέλ Ομπάμα είναι η Πρώτη Κυρία της Αμερικανικής Μόδας και η επιλογή της που σχολιάζεται από την Telegraph ριζοσπαστική πήρε θέση στον πόλεμο της μαντίλας. Προχωράει στη μπαντάνα του μεσογειακού ταμπεραμένου ενός ηλικοκαμμένου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πριν, μετά, όχι όμως και κατά τη διάρκεια ενός μπούνγκα μπούνγκα πάρτι, στις sport casual εμφανίσεις του Ούγκο Τσάβες, στα τολμηρά, σχεδόν όσο και τα λόγια του, πουκάμισα του Νέλσον Μαντέλα, χαλαρώνει με την ποπ εικόνα των Podemos, όλων μαζί, -“σαν σουηδικό συγκρότημα” σχολιάζει ενώ τους χαρακτηρίζει ΣΥΡΙΖΑ wannabees, σαν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι αρκετή τάση ήδη-, μοιάζει κάπως επικριτική με τον πολύ εκκεντρικό για να τον αντέξει η Βουλή των Λόρδων Ινδό πρωθυπουργό και μάλλον κυριολεκτεί όταν λέει ότι ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης που αγαπάει το σκαραβαίο όσο και τη χώρα του είναι ένας σκληρά εργαζόμενος παίκτης της πολιτικής σκηνής οπότε δεν έχει χρόνο να ντυθεί για φωτογραφίσεις.

Το δημοσίευμα κάνει ό,τι προσπαθούν να κάνουν και αυτοί που διάβασαν ότι ο Βαρουφάκης γράφει ιστορία στις κακοντυμένες λίστες της επικαιρότητας. Μαζεύει επισκεψιμότητα γιατί η Νέα Ελλάδα έκανε κρότο και τώρα απομένει να δούμε εαν είναι πυροτέχνημα ή ωστικό κύμα.

Η λίστα ολόκληρη εδώ

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε