Πέμπτη, 1 Αυγ.
30oC Αθήνα

Bloomberg: Χωρίς ευρώ στις τράπεζες η Ελλάδα γυρίζει στη δραχμή

Bloomberg: Χωρίς ευρώ στις τράπεζες η Ελλάδα γυρίζει στη δραχμή

– Με το μοντέλο της Κύπρου απειλεί η ΕΚΤ την Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg
– Η ΕΚΤ δείχνει πρόθυμη να διακόψει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, αναγκάζοντας έτσι την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ
– Επικίνδυνο παιχνίδι με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπόσχεται, για μετά τις εκλογές

Για την διπλή απειλή της αμοιβαίας καταστροφής κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg, ”ζυγίζοντας” από τη μία τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη τη στάση της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας.

ο Ντράγκι απειλεί τη μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το μοντέλο της Κύπρου

Χαρακτηριστικότατο είναι αυτό το απόσπασμα από το δημοσίευμα.
”Εν τω μέσω υποσχέσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, η ΕΚΤ σηματοδοτεί την προθυμία της να αποσύρει την χρηματοδότηση των 30 δισ. ευρώ ακόμη και να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια κρίση που τελικά την φέρει να εγκαταλείψει το ευρώ”.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν με την απειλή της αμοιβαίας καταστροφής

Το διεθνές πρακτορείο προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τη στάση που θα κρατήσει η ΕΚΤ.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα απειλεί να διακόψει την χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνει”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ντράγκι απειλεί τη μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το μοντέλο της Κύπρου, αναφέροντας πως ”η προοπτική της απουσίας των κεφαλαίων της ΕΚΤ, βοήθησαν τους πολιτικούς να διαμορφώσουν αντιστοίχως τη δράση τους”.

το να αποσύρει στα αλήθεια την χρηματοδότηση από τις ελληνικές τράπεζες, είναι κάτι που θα σήμαινε ότι η Ελλάδα οδεύει σε έξοδο από το ευρώ

Διαβάστε πως ερμηνεύει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι των απειλών ο James Nixon, επικεφαλής οικονομολόγος της Oxford Economics για την Ευρώπη.
”Ενώ αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι απειλητικά, όπως διαδίδονται γύρω-γύρω, θα ήταν αξιοσημείωτο εάν πραγματικά εφαρμοζόταν κάτι τέτοιο. Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν με την απειλή της αμοιβαίας καταστροφής. Αλλά το να αποσύρει στα αλήθεια την χρηματοδότηση από τις ελληνικές τράπεζες, είναι κάτι που θα σήμαινε ότι η Ελλάδα οδεύει σε έξοδο από το ευρώ”.

Πηγή: capital

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε