Δευτέρα, 5 Αυγ.
31oC Αθήνα

Καραμανλή για ΠτΔ θέλει διακαώς ο Τσίπρας

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εκτός από την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα η οποία αναμένεται εντός την ημέρας θέμα χρόνου είναι και η ανακοίνωση και του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα στηρίξει η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κυβερνητικοί εταίροι και ιδίως η Κουμουνδούρου συμφωνούν στην ανάγκη να επιλεγεί πρόσωπο πολιτικό, προερχόμενο από την κεντροδεξιά, προκειμένου η νέα κυβέρνηση να εμφανίσει εικόνα εθνικής συναίνεσης σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Έτσι ο νέος πρωθυπουργός επιθυμεί διακαώς γα το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν είναι αρνητικός, ωστόσο προβληματίζεται επειδή ο ΠτΔ δεν έχει αρμοδιότητες.

Στην περίπτωση που ο κ. Καραμανλής πει όχι, ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί να πει ναι ο επίτροπος της χώρας στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος κι αυτός “φλερτάρει” με την ιδέα να μετακομίσει στην Ηρώδου Αττικού, δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην περίπτωση που “ναυαγήσει” το σχέδιο “κεντροδεξιός” ΠτΔ, τότε οι περισσότερες πιθανότητες έχει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σε έσχατη όμως περίπτωση.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ απαιτεί 180 ψήφους και αναμένεται να διεξαχθεί αμέσως μόλις η νέα Βουλή συγκροτηθεί σε σώμα στις 5-6 Φεβρουαρίου, η δεύτερη ψηφοφορία απαιτεί 151 ψήφους και μπορεί να πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα της πρώτης ψηφοφορίας, ενώ εντός πενθημέρου πραγματοποιείται η τρίτη ψηφοφορία εφόσον απαιτηθεί οπότε ο νέο ΠτΔ εκλέγεται με 12Ο ψήφους το λιγότερο.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε