Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Λιονέλ Μέσι: 40 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για αυτόν που μπορείς να κάνεις δικό σου με 220 εκατομμύρια ευρώ

Λιονέλ Μέσι: 40 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για αυτόν που μπορείς να κάνεις δικό σου με 220 εκατομμύρια ευρώ

Η μεταγραφικη περίοδος που ο καθένας μπορεί να αποκτήσει τον σκόρερ που επιθυμεί οσονούπω ανοίγει και τα νέα είναι καλά για όποιον μπορεί να διαθέσει το σύμπαν και μερικά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον πιο ισχυρό μπαλαδόρο του πλανήτη.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έχει τις ευλογίες της FIFA και έγινε από το Ελβετικό International Centre for Sports Studies (CIES) η έκπληξη δεν υπάρχει αφού από όλους όσοι ιδρώνουν στα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) ένας Αργεντινος βρίσκεται στην κορυφή ενώ αποτιμάται σχεδόν τα διπλά λεφτά από αυτόν που φιγουράρει στη δεύτερη θέση. Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να γίνει δικός σου αντί 220 εκατομμυρίων ευρώ. Εαν πρόκειται να ξοδέψεις τόσο σε αυτόν, μάθε κάποια πράγματα για αυτόν.

Το όνομα του ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ είναι Luis Lionel Andres Messi.

Γεννήθηκε στη χώρα που χορεύουν ταγκό για να επικοινωνήσουν το συναίσθημα τους. Στην Rοsario της Αργεντινής, 24 Ιουνίου 1987 ένας θρύλος γεννήθηκε.

Επαναστάτης στην τεχνική του μοιράζεται τη γενέτειρα του με ένας άλλον θρύλο της ιδεολογίας, τον Τσε Γκεβάρα.

Μεσοαστός, ο Λιονέλ πήρε τα πρώτα μαθηματα ζωής από τον χαλυβουργό πατέρα του Χόρχε ο οποίος σε παραλληλο χρόνο προπονούσε και την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου των νέων της πόλης.

Από υγεία και διατροφή δεν ήταν και ο καλύτερος από τις ντουζίνες των πιτσιρικάδων. Όταν ήταν μόλις 11 χρόνων, μετά βίας έφτανε σε ύψος το 1,45 cm. Η ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης ήταν εμπόδιο στο μέλλον και η μόνη λύση ήταν θεραπεία κοστοβότα. Ο εργάτης πατέρας του και η καθαριστρια μητερα του δεν μπορούσαν να πληρώνουν τα σχεδόν χίλια ευρώ τον μήνα, για τις ενέσεις λεβοθυροξίνης του Λίο. Άλλωστε, είχαν άλλα δύο παιδιά να μεγαλώσουν. Η λύση ήρθε από τον αγωνιστικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Ρέσακ ο οποίος και ζήτησε από την οικογενεια να μετακομίσει στη Βαρκελώνη, για να προπονείται το μικρό ταλέντο στην ακαδημία Μασία.

Η συμφωνία υπογράφηκε σε μια χαρτοπετσέτα ενός μπαρ και το 2001, ο Μέσι ήταν μέλος των μπλαουγράνα με τη θεραπεία του να τρέχει για τρία χρόνια κανονικά. Τα 14 του τον βρήκαν στα 1,69 cm.

Κανει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την πρώτη ομάδα στις 16 Οκτωβρίου του 2004 με την Εσπανιόλ. Ήταν 17 ετών και 310 ημερών, όταν έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, σκοράροντας απέναντι στην Αλμπαθέτε.

Το παρατσούκλι του ήταν La Pulga. Ο Ψύλλος στα αργεντίνικα.

Έχει στη διάθεση του δύο διαβατήρια. Ένα της πατρίδας του και ένα της Ισπανίας αφού από τον Σπετεμβριο του 2005 είναι και Μεσόγειος πολίτης. Ένας από εμάς. Ω Ναι!

Όταν ντεμπούταρε τις δυνατότητες του στο διεθνές κοινό το 2005, μόλις 47 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να δείξουν τις δυνατότητες του. Μια κόκκινη κάρτα έδωσε ένα πολύ μικρό στιγμιαίο φινάλε.

Είναι Ολυμπιονίκης από το 2008 στο Πεκίνο.

Η φανέλα με το νούμερο δέκα του κληροδοτήθηκε από τον τεράστιο επίσης Ροναλντίνιο το καλοκαίρι του 2008.

Το 2009 κέρδισε το πρώτο του Ballon d’Or αλλά και Πάικτης Του Κόσμου στα βραβεία της FIFA. Ήταν απλά το ξεκίνημα στις πολλές βραβεύσεις του 2010 και του 2011 και του 2012 που θα ακολουθήσουν.

Έχει κερδίσει έξι La Ligas, δύο Copas del Rey, πέντε Supercopas de España, τρία UEFA Champions Leagues, δύο UEFA Super Cups και δύο World Cups.

Από κοινού με τον βρετανό θρύλο Vivian Woodward είναι ο μόνος παίκτης που έχει καταφέρει να βάλει 25 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος.

Του πρότειναν να ενταχθεί στην Εθνική Ισπανίας. Ο Ψύλλος είπε όχι.

Είναι όλα στο γονίδιο. Πέρα από τον Λιονέλ τα δύο ξαδέλφια του Emanuel και Maxi Biancucchi παίζουν σε ομιλους της Νότιας Αμερικής.

Εαν για οποιοδήποτε λόγο ο ισπανικός όμιλος σπάσει το συμβόλαιο μαζί του θα πρέπει να του δώσουν περίπου 330 εκατομμύρια ευρώ σε ρήτρα. Ψίχουλα. Τιποτα. Σιγά.

Αγαπάει τη Σάμπα.

Επίσης αγαπάει την Κούμπια. Είναι ένας λατίνος εντελώς.

Είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος ποδοσφαιριστης στον κόσμο. Η αξία του αγγίζει τα 180 εκατομμύρια δολλάρια. Κάποια εκατομμύρια πίσω από τον Cristiano Ronaldo που φτάνει τα 230 εκατομμύρια. Κλάψε.

Κάθε μέρα κερδίζει περίπου 128,000 δολλάρια. Συμφέρει.

Είναι το πρόσωπο σε πολλά παιχνίδια που λιώνουν οι gamerws ανα τον κόσμο. Το μουτρο του φιγουράρει και στο Pro Evolution Soccer 2009 και στο Pro Evolution Soccer 2011 ενώ μοιράζεται με τον Fernando Torres το Pro Evolution Soccer 2010.

Φιλάνθρωπος ο ίδιος, δεν μοιάζει να έχει λησμονήσει τη βοήθεια που του δόθηκε ή το παρελθόν του. Ιδρυτής του Leo Messi Foundation δίνει ευκαιρίες σε εκπαίδευση αλλά και ιατρική περίθαλωη σε όσα πιτσιρίκια αξίζουν ένα καλύτερο αύριο που δεν τους δόθηκε ποτε.

Είναι πρεσβευτής καλής θέλησης της UNICEF.

Επιπλέον δουλεύει στενά με όσους πάσχουν από το σύνδρομο του εύθραυστου Χ χρωμοσώματος, τη συχνότερη μορφή μονογονιδιακής κληρονομούμενης νοητικής υστέρησης.

Τον Μάρτιο του 2013 η δωρεά των €600,000 έδωσε ξανά πνοή σε νοσοκομείο παίδων στη γενέτειρα του βελτιώνοντας την ογκολογική κλινική.

Τον συγκρίνουν με τον Μαραντόνα. Ο Ντιέγκο συμφώνησε μαζί τους. Εϊναι ο επίσημος διαδοχος του.

Το 2012 έγινε ακόμη πιο ευπώλητος. Στην Ιαπωνία για ένα καθαριστικό προσώπου.

Στην Τουρκία ώς ένας Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Turkish Airlines. Ο Kobe Bryant ήταν διπλανός του.

Η σύντροφος της ζωής του Antonella Roccuzzo είναι επίσης από την Αργεντινή. Γνωρισε και είναι με τη μητέρα του παιδιού του από το 2009.

“Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άντρας στον κόσμο” έγραψε στο Facebook του στις 2 Νοεμβρίου 2012. Ο γιος του Thiago μόλις του είχε χαμογελάσει.

Το όνομα του απογόνου αλλά και οι μικρές παλάμες του είναι τατού επάνω του.

Πριν από την Antonella δύο ακόμη θηλυκά από την Αργεντινή ανταλλαξαν σωαμτικά υγρά μαζί του. Η πρώτη λέγεται Macarena Lemos και δεν ξέρουμε και πολλά για αυτήν. Η δεύτερη, Luciana Salazar, είναι μοντέλο.

Βαθειά καθολικός, όταν συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσμο στο Βατικανό το 2013 ενθουσιάστηκε και είμαι πολύ φειδωλός στο χαρακτηρισμό.

Σύμφωνα με το περιοδικό SportsPro είναι ο δεύτερος πιο έυκολα εμπορεύσιμος παίκτης στον κόσμο μετά τον Neymar.

Σήμερα είναι 1.69. Ντροπαλός για τους φίλους, σκύλος για τους εχθρούς του είναι πιο εύκολο να μιλήσεις με τον Κάρολο Παπούλια στο τηλέφωνο παρά με αυτόν.

Απαντάει σε γραπτά μηνύματα. Κυρίως.

Όποτε σκοράρει σηκώνει τα χέρια του ψηλά στον ουρανό. Αυτός είναι ο χαιρετισμός του στη γιαγιά του την οποία και έχασε όταν ήταν 10 ετών. “Με βλέπει από ψηλά και θα της είμαι για πάντα ευγνώμων” είπε.

Δεν θέλει να βγαίνει πολύ, δεν θέλει να τον ενοχλούν πολύ. Θέλει να παίζει Playstation με τη γυναίκα και το παιδί του και να μην του ζαλίζουν τον έρωτα. Ποιός θέλησε ποτέ κάτι τέτοιο;

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε