Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ο “κρυμμένος” όμηρος που νίκησε τους μακελάρηδες του Charlie Hebdo!

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Μια απίστευτη ιστορία πίσω από ένα θρίλερ. Οι αδερφοί Κουασί, οι ισλαμιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι με την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo, δεν ήξεραν πως μέσα στο κτίριο της εταιρίας που είχαν βρει καταφύγιο υπήρχε και ένας δεύτερος όμηρος, εκτός από τον υπάλληλο που κρατούσαν.

Την απίστευτη υπόθεση αποκάλυψε ο ανταποκριτής της Figaro στην ομηρία στο Ντεμαρτίν εν Γκελ, Edouard de Mareschal.

Ο Σαΐντ και ο Σερίφ Κουασί κατέληξαν σε εταιρία εκτύπωσης, παίρνοντας όμηρο έναν άνδρα, μετά από ανθρωποκυνηγητό και ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Δεν ήξεραν όμως ότι μέσα στο κτίριο υπήρχε και ένας δεύτερος άνδρας. Ο όνομά του είναι Lillian και είναι γραφίστας 27 ετών. Όταν οι γονείς του άκουσαν για την ομηρία στην επιχείρηση TCD, ανησύχησαν και άρχισαν να του τηλεφωνούν. Η αγωνία τους μεγάλωνε όταν δεν μπορούσαν να τον βρουν.

Ο πατέρας του έλαβε κάποια στιγμή ένα μήνυμα στο κινητό του. Αποστολέας ο 27χρονος γιος του, που του έγραφε: «Έχω κρυφτεί στον πρώτο όροφο. Νομίζω ότι έχουν σκοτώσει τους πάντες. Ειδοποιείστε την αστυνομία να επέμβει!».

Σύμφωνα δε με το κανάλι BFM, ο 27χρονος είχε κρυφτεί κάτω από ένα χαρτόνι και από εκεί έδινε πολύτιμες πληροφορίες στην αστυνομία για να μπορέσει να επέμβει, να σκοτώσει τους τρομοκράτες και να σώσει τον όμηρο και τον… συνεργάτη της!

Πηγή: Figaro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε