Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Πως ο Ρούπερτ Μέρντοχ κατάφερε να γίνει ΞΑΝΑ το αστείο του Twitter

Πως ο Ρούπερτ Μέρντοχ κατάφερε να γίνει ΞΑΝΑ το αστείο του Twitter

Υπέροχα αμόρφωτος και εκνευριστικά αιρετικός ο μεγιστάνας του τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ κατάφερε να εξοργίσει όσους φοβούνται αυτό που ελοχεύει. Την ισλαμοφοβία από και προς όλους.

«Μπορεί οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι να είναι ειρηνικοί, αλλά μέχρι να αναγνωρίσουν και να καταστρέψουν το αυξανόμενο καρκίνωμα του τζιχαντισμού, πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι» ήταν η ανάρτηση του στο twitter και προκάλεσε την απαξίωση. Με το διακριτικό του timing να εξαπολύει πόλεμο ιδεολογίας τη στιγμή που τα τραγικά γεγονότα του Παρισιού καλούν σε σύνεση και ενηλικίωση ιδεολογική, ο άντρας που ορίζει τα περισσότερα media του κόσμου υιοθετεί μια στάση πιο επικίνδυνη ακόμη και από τα χτυπήματα των τρομοκρατών της διπλανής πόρτας.

Εαν όλοι οι Μουσουλμάνοι είναι υπεύθυνοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, σκέφτηκε η Τ. Κ. Ρόουλινγκ, προφανώς κάθε χριστιανός είναι συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα της δικιάς του θρησκείας σκέφθηκε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ και του ανταπάντησε στο διαδίκτυο έτσι: «Γεννήθηκα χριστιανή. Αν αυτό κάνει τον Ρούπερτ Μέρντοχ δική μου ευθύνη, θα αυτο-αφοριστώ». Βέβαια αυτή δεν είναι η πρωτη φορά που ο 83χρονος μοιάζει μια αστειότητα με δύναμη στα χέρια.

Σχεδόν 2 μήνες πριν, όταν το καστ του Exodus: Gods and Kings προκάλεσε, ασήμαντο είναι η αλήθεια, κύμα αντιδράσεων σχετικά με το Χολιγουντοποιημένο κάστ της ταινίας του Ρίντλει Σκοτ που οι περισσότεροι εκεί έξω επέλεξαν να μην δουν, ο μεγιστος μεγιστάνας τερμάτισε τον ρατσισμό του ανιστόρητου αναρτώντας: «Απο πότε οι Αιγύπτιοι δεν είναι λευκοί; Όλοι όσοι ξέρω είναι λευκοί». Η απάντηση «Σταμάτα να κάνεις tweets» ήταν η πλέον δημοφιλής. Αυτά είναι κάποια trivia που μπορείς να σημειώσεις για έναν επικίνδυνο ηγέτη της πληροφορίας σήμερα.

Αξίζει 13,5 δισεκατομμύρια δολλάρια. Αυτό ισχυρίζεται το Forbes που τον τοποθετεί στη θέση 78 των πιο πλουσίων του άδικου αυτού κόσμου.

Είναι υπερήφανος για το κατόρθωμα του να έχει το Πιο Ακριβό Διαζύγιο Όλων Των Εποχών -τουλάχιστον πριν ο Dmitry Rybolovlev πληρώσει το ιλιγγιώδεςποσόν των $4.5 δισ. στην πρώην σύζυγο του Elena Rybolovleva για να του αδειάσει πολλές γωνίες στο οικείο περιβάλλον του. Η Άννα Τορβ πέρασε 32 χρόνια μαζί του. Όταν τη χώρισε έκανε πολλά, πολλά πάρτι η ίδια ή οι φίλες της αφού πήρε 1,7 δισ. δολλάρια σε αποζημίωση και επιπλέον 110 εκατομμύρια σε ρευστό για τα τρέχοντα έξοδα της.

Έχει έξι παιδιά από τρεις διαφορετικές γυναίκες. Καρπερός μέχρι και το 2003 τουλάχιστον, ο άντρας που θέλει το Ισλάμ να ζητάει συγγνώμη για κάθε πειραγμένο ακόλουθο του, πρώτα παντρεύτηκε το 1956. Η Πατρίσια Μπούκερ ήταν σύντροφος του για 11 χρόνια και η κόρη του Προύντενς είναι καρπός έρωτα νο1. Το 1967 χωρίζει για να παντρευτεί χωρίς καθυστέρηση την Σκοτσέζα Τόρβ όταν εκείνη δούλευε στην, δικιάς του ιδιοκτησίας, The Daily Telegraph. Αποκτούν τρία παιδιά, την Ελιζαμπεθ (1968), τον Λάχλαν (1971) και τον Τζέιμς (1972). Τερματίζουν τις αντοχές τους το 1999 και 17 μέρες μετά η Τορβ βλέπει το κέρατο επισημοποιημένο. Ο 66χρονος τότε Μέρντοχ παντρεύεται την Κινέζα Γουέντι Ντεγκ 30. Οι 2 κόρες τους, Γκρέις και Κλοέ γεννιούνται το 2001 και το 2003 αντίστοιχα. Από πέρσι τα κορίτσια είναι παιδιά χωρισμένων.

Έχει δημιουργήσει πολλά αλλά το μάθημα της αποτυχίας στο ψηφιακό περιβάλλον δεν το έμαθε ακόμη καλά. Πέρα από τις εντελώς λανθασμένες εδώ και χρόνια αναρτήσεις του στο Twitter, ο Μέρντοχ τον Φεβρουάριο του 2011 αποφάσισε να δημιουργήσει μετα βαίων και κλάδων την πρώτη εφημερίδα αποκλειστικά για iPad. Τα 30 εκατομμύρια δολάρια που ξόδεψε για το Τhe Daily app δεν καταφεραν να πείσουν κανέναν. Δύο χρόνια μετά, η The Daily έριξε αυλαία.

Μεγάλη αποτυχία επίσης του η εξαγορά του MySpace το 2005. Δίνοντας 580 εκατομμμύρια ο Μέρντοχ πίστευε ότι σε ένα χρόνο θα μπορούσε να γιγαντώσει το παλαιποτε κραταιο κοινωνικό δίκτυο κάνοντας το ισχυρότερο και από το YouTube σε λιγοτερο από 60 μέρες. Δυστυχώς ο Ζούκενμπεργκ του ανέτρεψε τα σχέδια. Το 2011 μεταπούλησε το MySpace μόλις για 35 εκατομμύρια.

Δεν είναι και ο πιο έξυπνος επιχειρηματίας για τον κόσμο των millenials. To 2009, αφού ενημέρωσε τους πάντες ότι δεν ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το Twitter, προειδοποίησε επίσης τους πάντες να μην επενδύσουν σε αυτό. Την ίδια πολιτική ακολούθησε και για το Facebook. Πολύς κόσμος γέλαει ακόμη μαζί του.

Αθώωθηκε για τα σκάνδαλα των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλόνισαν τη Βρετανία 4 χρόνια πριν. Πριν από την απόλυτα αμφιλεγόμενη ετυμηγορία, η δικαιοσύνη τον επισκέφθηκε με έναν τρόπο απίθανο. Κατα τη διάρκεια της καταθεσης του σε Επιτροπή της βρετανικής Βουλής για το σκάνδαλο της εφημερίδας του ομίλου του News of the World που κλυδώνησε την κυβέρνηση Κάμερον μια τούρτα από αφρό ξυρίσματος βρήκε τη θέση της στα μούτρα του. Η πιο ταπεινωτική στιγμή της ζωής μου, είπε χωρίς να ξέρει τι του επιφύλασσε το μέλλον.

Σε μία σπάνια συγκυρία που μπορεί να αποδείξει ότι Θεός υπάρχει αλλά εμφανίζεται σπάνια, ο Μέρντοχ το 2011 βάφτισε την κόρη του Γκρέις. Νονός της, ο φίλος και στενός του σύμμαχος Τόνι Μπλερ. “Ενας από τους πιο στενούς φίλους του κ. Μέρντοχ” έγραφε η Vogue τότε. Κάποια χρόνια μετά μάθαμε όλοι ότι ο Μέρντοχ ήταν σύμμαχος του Μπλερ όσο ο Μπλερ ήταν εραστής της Κινέζας που κάποτε ήθελε να είναι μια Μέρντοχ. Ιδανικός επίλογος οικογενειακής ιστορίας για έναν άντρα πολύ αρχαίο, οπότε και επικίνδυνο για να χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα τελευταία. Ωστόσο οι 3 εμφανίσεις του στους Simpsons ήταν διασκεδαστικές αφού για cartoon καλός είναι αν και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Ο Μέρντοχ είναι ο βασιλιάς του λάθος twitter σήμερα -ίσως και η βασίλισσα του μαζί. Long live κλπ.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε