Δευτέρα, 8 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Πρωτοσέλιδο στη Liberation Τσίπρας και Podemos

Πρωτοσέλιδο στη Liberation Τσίπρας και Podemos

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής των Podemos στην Ισπανία, Πάμπλο Ιγκλέσιας, έγιναν… πρωτοσέλιδο στη Liberation, με τίτλο: «Ευρωπαϊκός Νότος: Η Άνοιξη της κόκκινης Αριστεράς».

Η Liberation έχει χρησιμοποιήσει μια φωτογραφία όπου αγκαλιασμένοι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας χαιρετούν τον κόσμο μετά από κάποια ομιλία. Ο υπότιτλος της εφημερίδας είναι: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και τους Podemos στην Ισπανία, οι εναλλακτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές. Μεγάλη πίκρα των Βρυξελλών».

«Ένα φάντασμα πλανάται στην Ευρώπη» γράφει η Liberation, σημειώνοντας πως Ελλάδα και Ισπανία φλερτάρουν με την αριστερή διακυβέρνηση. Η γαλλική εφημερίδα χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτοπόρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς και σημειώνει πως μια νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα μπορούσε να ξαναμοιράσει την… τράπουλα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

«Για κάποιους, αυτό θα ήταν ο χειρότερος εφιάλτης και για άλλους η πιο τρελή ελπίδα», σημειώνεται στο άρθρο.
Σύμφωνα με τη Liberation, ΣΥΡΙΖΑ και Podemos, είναι η «καταιγίδα του Νότου που απειλεί το Βερολίνο». Όπως σημειώνεται, η άνοδος των δυο κομμάτων σε Ελλάδα και Ισπανία ενόψει των εκλογών (σ.σ. στην Ισπανία θα γίνουν τον Νοέμβριο) προκαλεί… ανησυχία στις Βρυξέλλες και κυρίως στο Βερολίνο. Γίνεται άλλωστε αναφορά στο πρόσφατο δημοσίευμα του Spiegel.

Τονίζεται όμως πως και τα δυο κόμματα έχουν κατηγορηματικά δηλώσει πως δεν θα προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες ούτε και επιθυμούν να βγάλουν τις χώρες τους από την ευρωζώνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε