Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Β’ Αθήνας και Πειραιά κρίνουν τις εκλογές – Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, το κλειδί για τη ΝΔ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τρεις είναι οι περιφέρειες που κρίνουν τη μάχη των εκλογών καθώς με σχεδόν πέντε εκατομμύρια ψηφοφόρους αποτελούν τη μεγαλύτερη εκλογική δεξαμενή. Η μάχη ωστόσο επί της ουσίας θα δοθεί σε δύο μεγάλες υπο-περιφέρειες όπου παρατηρείται, δημοσκοπικά, σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ όμως να ελπίζει σε αλλαγή του κλίματος μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο.

Όλα θα κριθούν από τους αναποφάσιστους με τη ΝΔ να ελπίζει σε εκείνους που επιθυμούν τη σταθερότητα και τον ΣΥΡΙΖΑ στο αέρα νίκης που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Οι περιφέρειες που κρίνουν τον νικητή

Η Αττική με τα 2.843.000 ψηφοφόρους κρίνει πολλά, ο νικητής έχει σημαντικό προβάδισμα.
Σημαντικό προβάδισμα ωστόσο μπορούν να δώσουν και οι 1.660.000 ψηφοφόροι της Κεντρικής Μακεδονίας.
Εδώ η μάχη θα κριθεί στο κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να πάρει ψήφους από τη ΝΔ, ενώ η Συγγρού ελπίζει ότι η ενεργοποίηση του Κ. Καραμανλή θα κρατήσει τη βάση σταθερή.
Κλειδί στις εκλογές αποτελούσε πάντα και συνεχίζει να αποτελεί η περιφέρεια της Κρήτης. Οι 535.000 ψηφοφόροι είναι μια μεγάλη δεξαμενή που επιθυμούν να αντλήσουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν οι μεγάλοι μονομάχοι.

Τα “χαρτιά” της ΝΔ

Όλη η προσπάθεια για τη Συγγρού έχει επικεντρωθεί στη Β’ Αθήνας και τη Β’ Πειραιά όπου η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πολύ μεγάλη. Το κλίμα ωστόσο μπορεί να αλλάξει εάν περάσει το μήνυμα πως δεν πρέπει να πάει ούτε μια ψήφος χαμένη από τον δεξιό χώρο, αλλά και τον χώρο εκείνο των ψηφοφόρων που επιθυμούν μια σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, λένε στελέχη της Συγγρού.

Εδώ επίσης η ΝΔ αναμένεται να παίξει το “χαρτί” Σαμαρά. Τα δημοσκοπικά ευρήματα που δίνουν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα δίνουν σταθερό προβάδισμα στον Α. Σαμαρά.
Έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να λάβει ενεργό ρόλο στις προβληματικές για το κόμμα περιφέρειες έτσι ώστε να αλλάξει, έστω και την τελευταία εβδομάδα το κλίμα.
Κύριο μέλημα των επιτελών της Συγγρού δεν είναι άλλο από την προσέλκυση ψηφοφόρων από τα δεξιά της παράταξης. Εκείνων δηλαδή των απογοητευμένων πολιτών που δεν επιθυμούν να ψηφίσουν ξανά είτε τη Χρυσή Αυγή, είτε τους ΑΝΕΛ, αλλά και ποσοστό των ψηφοφόρων που επέλεξαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές τη ΔΗΜΑΡ στη λογική της ψήφου υπέρ της σταθερότητας και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
Παράλληλα η Συγγρού ελπίζει ότι η ενεργοποίηση Καραμανλή θα κρατήσει ψηλά τη σημαία του κόμματος σε περιοχές όπου η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα και θα δώσει στο κόμμα περισσότερες ψήφους, ενώ η μάχη ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ εκτιμάται ότι μπορεί να αφαιρέσει ψήφους σε περιφέρειες όπως η Κρήτη ή η Αχαϊα και η Ηλεία από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον “αέρα” νίκης ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με σαφές προβάδισμα να καταγράφεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες του λεκανοπεδίου η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι το κλίμα δεν αλλάζει. Αντιθέτως ο αέρας νίκης που έχει αποκτήσει, δημοσκοπικά τουλάχιστον, το κόμμα φαίνεται, όπως έχει αποδειχθεί άλλωστε και στο παρελθόν, πως θα οδηγήσει την πλειοψηφία των ως σήμερα αναποφάσιστων όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παίζει το χαρτί της μείωσης των φόρων και της αύξησης με έμμεσο ή άμεσο τρόπο των αποδοχών του μέσου πολίτη που πλήττεται από την φορολαίλαπα των τελευταίων ετών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε