Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Χωρίς εκπλήξεις και με πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Χωρίς εκπλήξεις και με πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Σε εντατικούς ρυθμούς δουλεύει η ομάδα κρούσης της Συγγρού που έχει αναλάβει τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων προκειμένου να κλείσουν οι λίστες τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Η ανακοίνωση σύμφωνα με πηγές της Συγγρού αναμένεται να γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή.

Η επιλογή αυτή γίνεται και για λόγους τακτικής καθώς στα γαλάζια στελέχη δεν θα ήθελαν να δώσουν τη δυαντότητα σε κάποιους «κομμένους» από τις λίστες να δημιουργήσουν επικοινωνιακές φιέστες συμμετέχοντας στους συνδυασμούς άλλων κομμάτων.

Κεντρικό ρόλο στη συγκρότηση των «γαλάζιων» λιστών έχει αναλάβει ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και το διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας.

Από εκεί και πέρα δεν αναμένονται νέα ονόματα έκπληξη στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, καθώς ο σχεδιασμός της Συγγρού έχει στόχο της ενίσχυση των ψηφοδελτίων με αυτοδιοικητικά στελέχη τα οποία δοκιμάστηκαν με επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με τον τρόπο αυτό θέλουν ανθρώπους μέσα από την κοινωνία προκειμένου να διεισδύσουν σε κοινωνικές ομάδες που είχαν γυρίσει την πλάτη στη ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας υποψηφιότητας είναι του Σάκη Κολλάτου στην Α΄Αθηνών. Ο πρώην αντιδήμαρχος Αθηνών με μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση κατέβηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό του Ν. Κακλαμάνη συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό ψήφων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε