Δευτέρα, 5 Αυγ.
31oC Αθήνα

Επιχείρηση ανασυγκρότησης στη Νέα Δημοκρατία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προσπάθεια ανασυγκρότησης των δυνάμεων της ΝΔ μετά τη βαριά εκλογική ήττα που υποστεί στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Χθες, ο κ. Σαμαράς βρέθηκε από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού και είχε συνέχεια συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες.

Σε μια προσπάθεια “ακτινογραφήσει” της νέας γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας που προέκυψε μετά τις εκλογές ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε χθες για να συγχαρεί τόσος τους νέους βουλευτές που κατάφεραν να εκλεγούν όσο και εκείνους που κατάφεραν να επανεκλεγούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις του με τους βουλευτές τόνισε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι ενωμένη ώστε να ασκήσει σκληρή κρητική ως αξιωματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξέφρασε την άποψη του ότι η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα και ο χρόνος της θα είναι προκαλώντας σύντομα εξελίξεις.

Εκείνο που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι από τα γραφεία του κόμματος δεν πέρασαν ούτε το βράδυ τον εκλογών αλλά ούτε κατά τη χθεσινή μετά κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει οι ζυμώσεις όπου η γκρίνια για για το εκλογικό αποτέλεσμα μεταξύ των στελεχών περισσεύει ωστόσο δεν φαίνεται ότι σύντομα θα υπάρξει κίνηση ευθείας αμφισβήτησης του προέδρου της ΝΔ ενώ από το περιβάλλον του διαμήνυαν χθες προς πάσα κατεύθυνση ότι “ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να επιτρέψει να ανοίξει κύκλος εσωστρέφειας στη ΝΔ και όλη η στρατηγική του ίδιου και του κόμματος είναι η πολύ σκληρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ακολουθήσουν συνεδριάσεις τον κομματικό οργάνων όπως της Εκτελεστικής Γραμματείας, της Πολιτικής Επιτροπής αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου εκεί θα επιχειρηθεί να εκτονωθεί η ένταση και να παρουσιαστούν οι θέσεις του προέδρου για την από εδώ και πέρα στρατηγική του κόμματος.

Το σενάριο της διεξαγωγής του συνεδρίου σύμφωνα με πληροφορίες,τις τελευταίες ώρες απομακρύνεται.

Το επόμενο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται να ανακοινώσει και αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ώστε να προσαρμοστεί το κόμμα στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επιλογή του Κώστα Καραγκούνη για τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος έδειξε τις προθέσεις του προέδρου της ΝΔ ο οποίος θα επιχειρήσει με επιλογές νέων ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά να προδώσει φρεσκάδα και ανανέωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε