Κυριακή, 4 Αυγ.
34oC Αθήνα

Τσίπρας-Σούλτς-Ολαντ-Ρέντσι συμμαχία….;

Τσίπρας-Σούλτς-Ολαντ-Ρέντσι συμμαχία….;

Tη διεθνή διάσταση της νίκης του με τα θερμά συγχαρητήρια μηνύματα που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από Ευρωπαίους αξιωματούχους προσπαθεί να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καταδείξει την αφετηρία αλλαγών στην Ε.Ε.

Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται από την Κουμουνδούρου η θερμή υποδοχή της νίκης της ελληνικής Αριστεράς από τον Μάρτιν Σουλτς καθώς η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας μεγάλης συζήτησης για νομική ακύρωση της τρόικας με αιχμή αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βασίζεται σε πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα, για το πρόγραμμα Outright Monetary Transactions, μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη διαδικασιών για το τέλος της τρόικας με τη μορφή που την ξέραμε.

Πέρα από το μήνυμα του προέδρου το Ευρωκοινοβουλίου και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έστειλε το βράδυ της Κυριακής θερμό μήνυμα συνεργασίας με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας συνεχάρη τον κύριο Τσίπρα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ελληνικές Βουλευτικές εκλογές.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθυμίζει τις σχέσεις φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα με τη Γαλλία και εκφράζει στον κύριο Τσίπρα την επιθυμία του να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ, μέσα σε ένα πνεύμα προόδου, αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, που βρίσκεται στον πυρήνα των ευρωπαϊκών αξιών που μοιραζόμαστε» σημείωσε ο κ. Ολάντ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πηγές της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι ο Ματτέο Ρέντσι και ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθούν στην πρώτη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής. Υπογραμμίζεται, επίσης, με ικανοποίηση, από στενούς συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, ότι η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσσατζέρο», δημοσίευσε σήμερα σύντομο διάλογο με τον νικητή των ελληνικών εκλογών.

Στον διάλογο ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι «δεν γνωρίζει τον Ματτέο Ρέντσι, αλλά τα δυο επιτελεία τους έχουν ήδη επαφή και έχει αναπτυχθεί μια αυθόρμητη, θετική σχέση», ενώ πηγές της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε, στην Ελλάδα, χάρη στην ενισχυμένη αναλογική, η οποία, όμως, στην Ιταλία, δεν «πείθει» την ιταλική παραδοσιακή Αριστερά.

Συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού προσθέτουν, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα χρειασθεί σίγουρα και τη συνεργασία του Ρέντσι και ότι η ιταλική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνέβαλε στο να επιτευχθεί, μεταξύ των άλλων, η ποσοτική χαλάρωση, η ευελιξία, η αποδυνάμωση του Ευρώ έναντι του δολαρίου, το σχέδιο επενδύσεων.

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Εκλογές 2015 – Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά νομό
Greek election 2015 results: Greek legislative parliamentary election results

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε