Παρασκευή, 2 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ο Γ. Παπανδρέου θέλει και πάλι δημοψήφισμα

Ο Γ. Παπανδρέου θέλει και πάλι δημοψήφισμα

Την ανάγκη δημοψηφίσματος προκειμένου η όποια συμφωνία με τους δανειστές να έχει τη έγκριση του ελληνικού λαού τόνισε ιδιαίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας πριν από λίγο στα Ιωάννινα και καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα τη στάση του.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σημείωσε ότι ένα δικό μας Ελληνικό Σχέδιο με βαθιές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία πρέπει

– να έχει τη γνώμη και την απόφαση του Ελληνικού λαού

– να έχει την υπογραφή του μέσα από την δημοκρατική διαδικασία ενός δημοψηφίσματος.

Και αυτό όπως ανέφερε για τρεις λόγους:

Πρώτον, γιατί είναι το πιο ουσιαστικό διαπραγματευτικό χαρτί οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης.

Δεύτερον γιατί θα εγγυάται ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα φέρει μέτρα και πολιτικές που αποτελούν νέα βάρη ή αποσταθεροποιούν την χώρα.

Και τρίτον, γιατί κανένα Σχέδιο, κανένα Πρόγραμμα, καμία λύση, όσο καλή κι αν είναι, δεν θα έχει πραγματική επιτυχία, αν ο Ελληνικός λαός δεν την αισθανθεί δική του. Ότι δεν του την επιβάλλει κανείς. Ότι είναι δικό του Σχέδιο. Δική του απόφαση!

“Σήμερα άκουσα ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ψέλισε ότι μπορεί να πάνε σε δημοψήφισμα αν είναι κυβέρνηση” πρόσθεσε και αναρωτήθηκε “Δηλαδή τι μας λέει – ανάλογα με το συμφέρον τους; Ανάλογα με πολιτικές τακτικές;”

“Πέστε μας ξεκάθαρα – ναι ή όχι στο δημοψήφισμα; Ας πάρουν θέση και οι άλλοι υποψήφιοι.Θα θέσουν την συμφωνία με τους εταίρους μας στην κρίση του λαού; ‘Η θα θέλουν απλώς λευκή επιταγή;” επισήμανε

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι “η χώρα χρειάζεται κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων της προόδου, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης με γενναίες πράξεις, που έχουν αποδείξει ότι δεν διστάζουν να συγκρουστούν με τα κακώς κείμενα” και υπογράμμισε “δυνάμεις που «σπάνε αυγά» στην πράξη, όχι στα λόγια”. 


Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε