Παρασκευή, 2 Αυγ.
35oC Αθήνα

Handelsblat: Ποιος είναι ο Τσίπρας και τι θέλει; Τρόμος για το ευρώ!

Handelsblat: Ποιος είναι ο Τσίπρας και τι θέλει; Τρόμος για το ευρώ!

«Φόβο για το ευρώ» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η γερμανική εφημερίδα Handelsblat, τον κατηγορεί πως παίζει με τη φωτιά και δελεάζει τους Έλληνες ψηφοφόρους με το τέλος της λιτότητας, αποδεχτόμενος ακόμη και την έξοδο από την ευρωζώνη!

Η γερμανική εφημερίδα αφιερώνει τρεις σελίδες στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αφού περνά γενεές 14, κατηγορώντας τον πως ξυπνά το φόνο που από καιρό είχε ξεχαστεί για μια κατάρρευση της ευρωζώνης! Παράλληλα όμως, διαπιστώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλάξει τα τελευταία 2,5 χρόνια και «έχει θυσιάσει τους πιο ριζοσπαστικούς στόχους του κόμματος στον υπέρτερο στόχο, την ανάληψη της εξουσίας».

«Ο τρόμος για το ευρώ», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται: «Ο επικεφαλής Αριστερός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας παίζει με τη φωτιά: Λίγο πριν από τις εκλογές δελεάζει τους συμπατριώτες του με το τέλος της μισητής πολιτικής λιτότητας – και ταυτόχρονα αποδέχεται μια (ενδεχόμενη) έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ποιος είναι αυτός ο άνδρας και τι θέλει;».

«Ολόκληρη η Ευρώπη κοιτάζει αυτή την εβδομάδα έναν άνθρωπο: τον Αλέξη Τσίπρα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξυπνά τον φόβο, που πιστευόταν ότι είχε προ πολλού ξεχαστεί, για μια κατάρρευση της Ευρωζώνης» αναφέρει το δημοσίευμα της Handelsblat και σημειώνει ότι αν ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θέλει να διαπραγματευτεί δραστικά και ότι θα μπει τέλος στις συμφωνίες με την τρόικα. Οι συντάκτες σημειώνουν ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταξύ θεωρείται «ίνδαλμα των Αριστερών σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και φόβος πολλών ειδικών».

«Εάν οι ξένοι πιστωτές δεν παρατείνουν τα ύψους δισεκατομμυρίων προγράμματα βοήθειας, απειλεί την υπερχρεωμένη χώρα χρεοκοπία και αυτό ενδεχομένως να σημάνει και την αρχή του τέλους της Ευρωζώνης. Ακόμη και για τους ίδιους τους Έλληνες, οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες. Είναι κι αυτοί ανάλογα ανασφαλείς» συνεχίζει το δημοσίευμα και επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, περίπου τρία τέταρτα των Ελλήνων επιθυμούν σε κάθε περίπτωση να παραμείνουν στην Ευρωζώνη.

«Από την άλλη πλευρά, ο Αλ.Τσίπρας ξέρει με ποιες υποσχέσεις μπορεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του» επισημαίνεται και αναφέρεται ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει απλώς να τερματίσει τη μισητή πολιτική λιτότητας, αλλά και να διαθέσει 11,4 δισεκατομμύρια για πολιτική ανάπτυξης, ώστε να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, να αυξήσει και πάλι τον κατώτατο μισθό ή να ακυρώσει τις περικοπές στους συνταξιούχους και τους υπαλλήλους.

«Τίποτα όμως δεν έχει αποφασιστεί. Παρατηρητές περιμένουν ότι πολλοί ψηφοφόροι θα αποφασίσουν λίγο πριν από την κάλπη… Και ο ίδιος ο Τσίπρας χρησιμοποιεί στο μεταξύ ηπιότερους τόνους. Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλάξει τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Έχει θυσιάσει τους πιο ριζοσπαστικούς στόχους του κόμματος στον υπέρτερο στόχο, την ανάληψη της εξουσίας. Πριν τις εκλογές του 2012 υποσχόταν να ακυρώσει πολυάριθμες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από τους δανειστές, να τερματίσει την πολιτική λιτότητας και απλώς να μην εξυπηρετήσει τα δάνεια που έχουν ήδη δοθεί. Αλλά και για την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ ή για την κρατικοποίηση των τραπεζών που ζητούσε τότε, πλέον δεν γίνεται λόγος.

Ζήτησε μάλιστα με επιμονή την στήριξη πολλών Ευρωπαίων πολιτικών, οι οποίοι στο μεταξύ δεν τον βλέπουν μόνο ως τρόμο για το ευρώ. Στο εξωτερικό έχουν εδώ και καιρό απορρίψει την ιδέα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθησυχάζει ο Τσίπρας τον φόβο των Ελλήνων ψηφοφόρων. Ποιος είναι αυτός ο άνδρας; Και τι θέλει πραγματικά;» καταλήγει το δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Deutseche Welle

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε