Παρασκευή, 2 Αυγ.
35oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ σε αγώνα δίχως αύριο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Mε τις δημοσκoπήσεις να δείχνουν ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ στο όριο του 3%, συν/πλην 1, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της πάλαι ποτέ κραταιάς και ενωμένης δημοκρατικής παράταξης.

Έτσι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι “εχθροπραξίες” καθώς η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας τα όσα είπε στη διακαναλική συνέντευξή του ο Γιώργος Παπανδρέου με «άτυπο σχόλιό» κάνει λόγο για «μεταχρονολογημένη απολογία του».

«Αν τον “έριξαν” το 2011, μετά την δική του παραίτηση στον Σαμαρά το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς και αφού είχε ήδη στρώσει κόκκινο χαλί σε ΝΔ και ΛΑΟΣ, αυτό το θυμήθηκε το 2015 έχοντας ψηφίσει ήδη τα πάντα από τις εκλογές του 2012 έως την διαδικασία εκλογής ΠτΔ;» είναι το ερώτημα που θέτει η Χαρ. Τρικούπη προς τον πρώην πρωθυπουργό

Και τονίζει «Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την Πατρίδα και την Παράταξη, εμείς στα δύσκολα μείναμε εδώ. Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη Χρήσιμη ψήφος είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα, στις 25 Ιανουαρίου».

Στο μεταξύ ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είχε δώσει την στήριξή του στην επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου υπό όρους και προϋποθέσεις,

Δηλαδή όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια διακαναλικής εάν και εφόσον

– προωθήσει δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές και

– μεταρρυθμίσεις; διαρθρωτικού χαρακτήρα για να αντιμετωπιστούν κακώς κείμενα του παρελθόντος θα

“Η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι σταθεροποιητικός παράγοντας” είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας και την σχετική απάντηση που είχε δώσει στον τότε Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας ότι “ίσως έκανα λάθος” που δεν πήγα τη πρόταση μου για δημοψήφισμα προς έγκριση το ελληνικό κοινοβούλιο.

“Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος” είπε χαρακτηριστικά, αρκεί πρόσθεσε η νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σοβαρά προς όφελος του στην κατεύθυνση

– ελέφρυνσης του χρέους

– ανάσχεσης της λιτότητας και

– προώθησης των μεταρρυθμίσεων.

Ο επικεφαλής του «Κινήματος» επιρρίπτει μάλιστα τεράστιες ευθύνες στη κυβέρνηση Σαμαρά για την τακτική που ακολούθησε το τελευταίο εξάμηνο και η οποία όπως είπε μας έχει οδηγήσει εκ νέου σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας παρόμοιο με εκείνο του 2012, ενώ κατηγορεί την ηγεσία τυυ ΠΑΣΟΚ ότι «έγινε συνιστώσα της Δεξιάς»

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη σε μια επίδειξη ενότητας τόνιζε «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Εδώ πάλλεται η ψυχή του ΠΑΣΟΚ» ενώ θυμήθηκε το σύνθημα του Κώστα Λαλιώτη λέγοντας «Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας είναι εδώ. Εδώ είναι το σπίτι μας».

«Η ψήφος για την πατρίδα είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους και επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ έχει όλα τα εχέγγυα για να είναι ο εγγυητής, ο καταλύτης της εθνικής στρατηγικής από τη θέση του τρίτου κόμματος, ώστε να λάβει τη τρίτ διερευνητική εντολή.

Να σημειωθεί ότι νυν και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζουν εαυτούς πρόθυμους να στηρίξουν την επόμενη κυβέρνηση, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ και να αναδείξουν το ρυθμιστικό και εγγυητικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν στις κρίσιμες μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις.

Πάντως με βάση τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι φαβορί για να βρίσκεται και στην επόμενη Βουλή, ενώ το ΚΙΔΗΣΟ αν και αισιοδοξεί δίνει ακόμη τη μάχη της αναγνώρισης από το εκλογικό σώμα όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε