Πολιτική

Ντάισελμπλουμ: Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονή στην ευρωζώνη να αποδεχτεί τους όρους μας

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη τότε σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτεί τους κανόνες και τις συμφωνίες δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τους κανόνες της ευρωζώνης αν επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωζώνης στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δηλώνει πως επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, αλλά δεσμεύεται επίσης να τερματίσει τη λιτότητα, που επιβλήθηκε από το πρόγραμμα διάσωσης, σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε σε συνέντευξή του που δημοσίευσε η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού, ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν δηλώσει πως επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη. «Αν το λες αυτό, τότε σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτείς τους κανόνες και τις συμφωνίες», δήλωσε. «Και σημαίνει επίσης ότι κάθε χώρα που χρειάζεται στήριξη για την οικονομία της και τις δημόσιες δαπάνες, πρέπει να εμμείνει σ’ αυτούς τους όρους», τόνισε.

Επίσης πρόσθεσε ότι δεν γίνεται μία χώρα «απλώς να ζητά δάνεια χωρίς να εκπληρώνει κανέναν όρο». Επιπλέον δήλωσε ότι κάθε ελληνική κυβέρνηση θα εξαρτάται από περαιτέρω στήριξη των χωρών της ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Κώστας Καραμανλής και Χρήστος Σπίρτζης 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3