Δευτέρα, 21 Οκτ.
18oC Αθήνα

“Στριμωγμένη” στη γωνία η Ν.Δ μπροστά σε πιθανή υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

“Στριμωγμένη” στη γωνία η Ν.Δ μπροστά σε πιθανή υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Μεγάλο “αγκάθι” αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία το γεγονός πως από την πλευρά της νέας κυβέρνησης δεν αποκλείουν να προτείνουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο και αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτή την πιθανότητα δεν τη διαψεύδουν από την Κουμουνδούρου, ενώ τόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας τέτοιας υποψηφιότητας.

Κάτι τέτοιο θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει δεσμευτεί πως η πρόταση του κόμματος θα είναι ο Σταύρος Δήμας, καθώς όπως υπογραμμίζει κάθε φορά, η Νέα Δημοκρατία δεν παίζει με τους θεσμούς.

Στην ουσία εάν τα σενάρια για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο επιβεβαιωθούν αυτό θα σημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα να υποστηρίξει τον έναν αντιπρόεδρο του κόμματος ή να επιμείνει στην υποψηφιότητα του άλλου αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Σταύρου Δήμα.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς έχει ήδη αρχίσει τα τηλέφωνα μετά την εκλογική ήττα και σύμφωνα με πληροφορίες έχει συνομιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή όπως και με όλους τους βουλευτές που εξελέγησαν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε