Τρίτη, 8 Οκτ.
22oC Αθήνα

Μαξίμου καληνύχτα…

Μαξίμου καληνύχτα…

Όρκο δεν παίρνω. Αντιπολιτευτική διάθεση δεν έχω. Αλλά κάτι δεν πάει καλά στην κυβέρνηση. Πολυφωνία, ασυνεννοησία, δηλώσεις, διαψεύσεις και πάει λέγοντας, δεν λένε να σταματήσουν.

Να για παράδειγμα οι δηλώσεις της Αναπληρώτριας υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη για σκέψεις προς την κατεύθυνση της αύξησης του ΦΠΑ στα κοσμοπολίτικα νησιά που τώρα είναι μειωμένος κατά 30%.

Πριν ακόμα καταλάβουμε τι είπε η υπουργός, βγήκε το Μαξίμου να δηλώσει σε αυστηρό τόνο πως πρόκειται για προσωπικές της απόψεις. Δηλαδή ο πρωθυπουργός «άδειασε» κατά το κοινώς λεγόμενο την υπουργό του.
Και να έλεγε κάτι το φοβερό, το ανόητο ή το άδικο να το καταλάβω. Γιατί δηλαδή θα πρέπει η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Σύρος και μερικά ακόμα νησιά με φουλ τουρισμό και υψηλό εισόδημα να έχουν χαμηλότερο ΦΠΑ;

Σε πιο δύσκολη οικονομική θέση είναι από τα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και γενικώς όλης της Ελλάδας; Ευνοημένη είναι η Δυτική Μακεδονία με τα θηριώδη ποσοστά της ανεργίας και έχει υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ από τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη;

Και εν τέλει τι θα πάθουν οι τουριστικές επιχειρήσεις αν απορροφήσουν το κόστος του αυξημένου ΦΠΑ; Εξάλλου οι τιμές σε εστιατόρια, καφέ, ταβέρνες είναι στο …Θεό. Για να μην πω πως σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι υψηλότερες από το Παρίσι και τη Ρώμη ή το Λονδίνο.

Με τέτοιες λογικές κύριοι του Μαξίμου δεν πάμε πουθενά. Τι φοβάστε; Το πολιτικό κόστος; Αν αυτό είναι το πρόβλημα, τότε καληνύχτα μας… Γιατί δεν σας βλέπω να προωθείτε ούτε μία μεταρρύθμιση της προκοπής, αφού καλώς ή κακώς οι μεταρρυθμίσεις, οι ριζικές μεταρρυθμίσεις θίγουν συνήθως βολεμένους και ισχυρούς.

Εκτός κι΄ αν ο στόχος ήταν το «άδειασμα» της Αναπληρώτριας υπουργού. Αν αυτός ήταν ο σκοπός τότε θα θυμηθούμε ότι μερικές ώρες νωρίτερα και κατά τη συνέντευξη με τη Μέρκελ είχε διαπραχθεί το «άδειασμα» του υπουργού Δικαιοσύνης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το κτίριο του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Οπότε δικαιολογημένα τίθεται ένα ερώτημα αναφορικά με το συντονισμό της κυβέρνησης, καθώς και κατά πόσο οι υπουργοί όταν αναφέρονται σε θέματα του υπουργείου τους εκφράζουν προσωπικές απόψεις οι οποίες δεν έχουν καμία αξία χωρίς την …ευλογία του Μαξίμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε