Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Αλέξη θα σου πω ένα μυστικό: Κάνε κομπλιμέντα στην Ανγκελα

Αλέξη θα σου πω ένα μυστικό: Κάνε κομπλιμέντα στην Ανγκελα

Αντε να γίνει κι΄ αυτή η συνάντηση με τη Μέρκελ, να φιληθείτε σταυρωτά και να συσφίξετε τις σχέσεις. Μετά να συνεδριάσει το Brussels Group ώστε να κάτσει κάπου η μπίλια ιδίως με τα φορολογικά.

Να ξέρουμε αν θα πληρώσουμε αυτόν τον ΕΝΦΙΑ ή έναν άλλο που θα τον λέμε …σκουλικομυρμηγκότρυπα για να μην θυμίζει τίποτα το φορολογικό και τσούζει, αν θα αλλάξουν οι φορολογικές κλίμακες, αν υπάρξουν αφορολόγητα, αν θα καταργηθούν φοροαπαλλαγές, γιατί αυτό το βάλε – βγάλε και ξαναβάλε – ξαναβγάλε (δεν σταματούν να κάνουν δηλώσεις και οι υπουργοί σου που να πάρει) μου θυμίζει ταξίδι από τις Μυκήνες στη Σπάρτη με άρμα. Παρότι ήταν ο αρματόδρομος της εποχής (σαν να λέμε Αθήνα-Κόρινθος σήμερα) δεν προλαβαίναμε να καταπίνουμε τις δραμαμίνες από τις πολλές στροφές.

Ασε που σε καμία κλειστή στροφή κάναμε και κωλοτούμπες.

Αντε Αλέξη μου, άντε να κλείσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις κι΄ αν χρειαστεί μη διστάσεις να κάνεις και κανένα
κομπλιμέντο στην κυρία Ανγκέλα (να, για παράδειγμα να της πεις ότι σου θυμίζει τη Ζιζέλ Μπούνχεντ. Τι, χοντρό σου φαίνεται;) μήπως και κάνουμε καμία δουλειά. Εσείς να κυβερνήσετε, οι έμποροι να πουλήσουν κανένα προϊόν, οι επενδυτές να κάνουν καμία επένδυση, γιατί όπως βαδίζουμε, βλέπω να μπαίνει το καλοκαίρι και το ταμείο να είναι μείον. Όλα τα ταμεία, ιδιωτικά και δημόσια.

Και τότε Αλέξη φόρους θα βρεις μόνο από τα λαμόγια, γιατί οι έντιμοι θα έχουν μείνει πανί με πανί.

Και όπως έμαθες καλά τώρα που έγινες πρωθυπουργός, για να εισπράξεις φόρο από λαμόγιο πρέπει πρώτα να το βρεις (κομματάκι δύσκολο με τέτοιες υπηρεσίες) και μετά να το πιάσεις από το λαιμό.

Φέξε με και γλίστρησα, που λέμε από τα χρόνια τα παλιά…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε