Τα τρία άτομα που προσήχθησαν αφέθηκαν λίγο μετά τις 11.00 ελεύθερα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους να βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα. Όπως έγινεν γνωστό, ανάμεσα στους τρεις, είναι και ένας 50χρονος σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα, που αναμένεται να ανακοινωθούν σε έκτακτη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι, στο αρχηγείο της αστυνομίας…
Ο εντοπισμός τους έγινε μέσω διαδικτύου, έπειτα από ποινική δίωξη που άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας μέσω της οποίας δημοσιεύθηκαν τα επίμαχα υβριστικά σχόλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία άτομα είναι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μυτιλήνη. Για τον ένα μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες πως γνώριζε όχι μόνο τον άτυχο φοιτητή, αλλά και τους Κρητικούς που τον βασάνιζαν στη σχολή του. Τα στοιχεία δόθηκαν τη νύχτα από τη Google στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τώρα ερευνάται τόσο η μεταξύ τους σχέση που θεωρείται δεδομένη, όσο και η σχέση τους με άτυχο Βαγγέλη.
Εν τω μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ., αναμένεται να καλέσει τις επόμενες ημέρες για κατάθεση την μητέρα του Βαγγέλη για να καταγραφεί με λεπτομέρειες η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της το προηγούμενο βράδυ και κατά τη διάρκεια της οποίας φαίνεται να της ανακοίνωσε τα άσχημα βαθμολογικά αποτελέσματα.
Πάντως, η τελευταία τηλεφωνική κλήση που φαίνεται ότι δέχθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν στις 12:53 το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, μία ώρα πριν εξαφανιστεί, από έναν συμφοιτητή του που τον κάλεσε για να φάνε μαζί στο εστιατόριο της εστίας.
Η τηλεφωνική αυτή κλήση κράτησε μόλις 14 δευτερόλεπτα, δεν προέκυψε κάτι άλλο από αυτή και συν τοις άλλοις είχε αναφέρει εγκαίρως ο συγκεκριμένος φοιτητής την σύντομη αυτή τηλεφωνική επικοινωνία και στην κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία.
Εν τω μεταξύ η κοινωνία των Ιωαννίνων «βράζει» μετά τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση έξω από τη Σχολή με τους διαδηλωτές να ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά και να εξαπολύουν ύβρεις και απειλές κατά των σπουδαστών.
Οι φοιτητές επαναλαμβάνουν ότι ζουν έναν εφιάλτη καθώς διστάζουν πλέον να βγουν από το κτίριο και να φτάσουν μέχρι τις κοντινές καφετέριες, όπως συνήθιζαν να κάνουν όλο αυτό το διάστημα. Αποτέλεσμα της έντασης που επικρατεί είναι η Σχολή να αστυνομοκρατείται. Αστυνομικοί βρίσκονται τόσο περιμετρικά όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να προστατεύσουν τους σπουδαστές.