Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Ντροπή! Μεγάλη ντροπή για τους πολιτικούς που έχουν 10 δισ. στο εξωτερικό

Ντροπή! Μεγάλη ντροπή για τους πολιτικούς που έχουν 10 δισ. στο εξωτερικό

Ντροπή, ντροπή και πάλι ντροπή! Είναι ανήκουστο, είναι ανήθικο, είναι αντιπατριωτικό. Την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ για να πάρει ανάσα, πολιτικοί να έχουν στο εξωτερικό καταθέσεις 10 δισ. ευρώ και να τις διατηρούν εκεί.

Είναι υποκριτικό να τους ακούμε να καλούν τους πολίτες να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, να ψηφίζουν νόμους για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων και οι ίδιοι να τα διατηρούν στο εξωτερικό.

Πού είναι ο ρόλος της πρωτοπορίας που υποτίθεται ότι ασκούν; Πού είναι η στάση της ηγεσίας που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους πολίτες; Πως θα βρουν το ηθικό έρεισμα και ανάστημα να που στους φορολογούμενους να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους;

Ντροπή υποκριτές πολιτικοί όλων των κομμάτων.

Βεβαίως έχει πολύ μεγάλη σημασία πότε τα έβγαλαν στο εξωτερικό. Γιατί εκείνοι που τα διοχέτευσαν σε ξένες τράπεζες μετά το ξέσπασμα της κρίσης είναι διπλά ένοχοι, διπλά επίορκοι, γιατί στη μεγάλη κρίση, στη μεγάλη ανάγκη της πατρίδας εκείνοι ενήργησαν αντιπατριωτικά και υπονόμευσαν την προσπάθειά της να σταθεί όρθια.

Βεβαίως έχει πολύ μεγάλη σημασία αν είναι νόμιμα ή είναι προϊόν φοροδιαφυγής τα κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό.
Αλλά το μεγάλο τους ολίσθημα, το έγκλημα (αν και πολύ σκληρή η λέξη θα τολμήσουμε να τη γράψουμε) είναι πως τώρα που η χώρα έχει τη θηλιά στο λαιμό από τη Γερμανία, τους δορυφόρους της και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τώρα που η χώρα με το Grexit κινδυνεύει με καταστροφή και επιστροφή στη νεολιθική εποχή, όπως λένε κάποιοι από αυτούς, να παραμένουν στο εξωτερικό 10 δισ. που κατέχουν οι πολιτικοί μας άνδρες και γυναίκες.

Είναι το σωσίβιο που έχει ανάγκη η πατρίδα για να επιπλεύσει, είναι η ασπίδα που μπορεί να εμποδίσει τις επιθέσεις των πιστωτών που διαρκώς μας απειλούν.

Επιτέλους για μία φορά στη ζωή τους ας αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ας επαναπατρίσουν τα χρήματά τους και με αυτό τον τρόπο να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες να κάνουν το ίδιο.

Αν δεν το κάνουν, εμείς οι πολίτες έχουμε μία μεγάλη υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα και τους εαυτούς μας. Να τους τιμωρήσουμε με τον πολύ αποτελεσματικό τρόπο που γνωρίζουμε και τους πονάει. Να μην πάρουν ούτε μία ψήφο.
Και επιπλέον να ασκήσουμε πίεση στον κύριο Νικολούδη να τους τιμωρήσει αυστηρά.

Και τα κόμματα αν έχουν τα …κότσια, αν έχουν τη στοιχειώδη ευαισθησία ας αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούν οι συνθήκες, η ηθική και ο πατριωτισμός. Το λέμε, κάνουμε την έκκληση, παρότι κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε αιθεροβάμονες.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε