Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Γιάνη Βαρουφάκη, να πώς μπορείς να τρελάνεις Σόιμπλε και Γερούν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Διάβαζα τη λίστα Βαρουφάκη και έτριβα τα μάτια μου. Επειδή όμως ήμουν αγουροξυπνημένος δεν ξέρω αν το τρίψιμο οφειλόταν σε αυτά που διάβαζα ή στο απότομο ξύπνημα.

Στη συνέχεια έξυνα και ξαναέξυνα την κούτρα μου προσπαθώντας να καταλάβω τι λέει ο ποιητής Γιάνης με την πρόταση για νοικοκυρές, τουρίστες, φοιτητές και άλλους μυστικούς φοροελεγκτές. Δηλαδή, σκέφτηκα, θέλει να πλημμυρίσει την Ελλάδα από ερασιτέχνες Τζέιμς Μποντ;

Πού ξέρεις μπορεί να βγει σε καλό σκέφτηκα. Η τρέλα με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι τέτοια που ίσως μόνο με …τρελά μέτρα αντιμετωπίζεται.

Ως εδώ καλά. Όταν, όμως, είδα το τρολάρισμα (μπράβο Κάλχα μαθαίνεις και νέες λέξεις) στο ίντερνετ κατάλαβα κι΄ εγώ ο τρισχιλιετής γέρων πως μας παίρνουν στο ψιλό. Κακό αυτό κάκιστο σκέφτηκα.

Και να μην έχεις καμία αμφιβολία Γιάνη μου πως κάπως έτσι θα το πάρουν κι΄ αυτοί οι άσχετοι δικηγόροι του Eurogroup (βλέπεις δεν είναι οικονομολόγοι να εκτιμήσουν το βαθύ νόημα του μέτρου) και μπορεί να σε χλευάσουν. Ακόμα κι΄ αυτός ο κρυόκ…λος ο Σόιμπλε να κάνει χιούμορ.

Αλλά Γιάνη μου αφού σκέφτηκα και ξανασκέφτηκα βρήκα τη λύση. Βρήκα το χουνέρι που θα τους κάνεις και θα τους πάρεις και τα …σώβρακα.

Λοιπόν Γιάνη δώσε βάση. Μόλις σου πουν οτιδήποτε. Πες τους. Οκέι αδέρφια. Μιας και όλοι θέλετε να βοηθήσετε όπως λέτε, να μου στείλετε από 100 ως 200 δικούς σας φοροελεγκτές που σαν τουρίστες θα τους στείλω σε όλες τις παραλίες για να τσακίσουν τη φοροδιαφυγή.

Για σκέψου Γιάνη μου με 1.800 ως 3.600 τουρίστες φοροελγκτές που θα τους πληρώνουν οι εταίροι θα τσακίσεις τη φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές και προπαντός θα τρελάνεις το φίλο σου τον Βόλφγκανγκ κι΄ εκείνο τον ξινό Γερούν.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε