Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Μπαλαφάρες και μπαρούφες για νέους φόρους

Μπαλαφάρες και μπαρούφες για νέους φόρους

Πέντε χρόνια μνημόνια χορτάσαμε μπαρούφες και μπαλαφάρες. Οποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να σκεφτεί γιατί παρά τις θυσίες του λαουτζίκου βρισκόμαστε ακόμα σε κρίση και κινδυνεύουμε όπως μας λένε εκείνοι οι βόρειοι ασπρουλιάρηδες με χρεοκοπία.

Μα το Δία τόσες πολλές μπαλαφάρες και μπαρούφες σε τόσα λίγα χρόνια δεν έχω ξανακούσει στα τρεις χιλιάδες χρόνια που περπατώ πάνω στην ελληνική γη.

Για θυμηθείτε λίγο. Εκείνος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκείνος ντε που τώρα δικάζεται στο ειδικό δικαστήριο, και οι φωστήρες της τρόικας για να βρουν έσοδα αποφάσισαν να φορολογήσουν ότι πετάει, ότι κολυμπάει, ότι περπατάει ακόμα και ότι δεν κινείται. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μηδέν, αλλά ύφεση στην οικονομία, μεγαλύτερη κρίση, λουκέτα, ανεργία και λιγότερα έσοδα, που να τους πάρει και να τους σηκώσει ο Αίολος.

Παρά τις προειδοποιήσεις επιστημόνων, τα βογκητά φορολογουμένων, την απελπισία των ανέργων, οι φωστήρες υπουργοί μαζί με τα τζιμάνια της τρόικας συνέχιζαν να βάζουν φόρους, παρότι εισέπρατταν κάθε φορά λιγότερα.

Τι διεστραμμένη φαντασία που είχαν οι αχαίρευτοι! Από την άλλη τρύπωνε και στο μυαλό η υποψία πως ήθελαν να εξοντώσουν τους νομοταγείς πολίτες. Γιατί οι φοροφυγάδες τι έλεγαν; Φόρους εσείς, φοροδιαφυγή εμείς. Περισσότερους φόρους εσείς, μεγαλύτερη φοροδιαφυγή εμείς.

Κι ενώ συνέβαιναν αυτά κι΄ ενώ τα βογκητά των φορολογικών υποζυγίων έφταναν μέχρι το παλάτι του Δία στον Ολυμπο, οι υπουργάρες δεν έλεγαν να σταματήσουν. Κι΄ ήρθε κι΄ εκείνος ο Βενιζέλος και γκρέμισε ότι απέμενε όρθιο με τη φαεινή του ΕΕΤΗΔΕ. Ούτε σεισμός 10 ρίχτερ δεν θα προκαλούσε τέτοιο κακό.

Στέναζαν τα υποζύγια, γκρίνιαζαν, γκάριζαν αλλά ποιος τους άκουγε; Ποιος νοιαζόταν; Οι κυβερνώντες είχαν άλλες ασχολίες.

Μέχρι που ήρθε η νέα κυβέρνηση και πολλοί πίστεψαν ότι κάτι μπορεί να γίνει. Στην αρχή δεν σας κρύβω ότι χάρηκα. Μέχρι που είπα και μπράβο στο Βαρουφάκη τη Δευτέρα.

Αλλά χτες κιότεψα κι εγώ ο Κάλχας όταν άκουσα την ίδια μπαλαφάρα. Περισσότεροι φόροι στα ποτά και τα τσιγάρα, είπε κάποιος Μπαλάφας, για έκτακτους φόρους μίλησε ο Βαρουφάκης. Βρε αθεόφοβοι τίποτα δεν διδαχτήκατε; Θέλετε να γεμίσετε την Ελλάδα με λαθραία τσιγάρα και ποτά μπόμπες, χωρίς να βάλετε ούτε ευρώ παραπάνω στα ταμεία; Τόσο άσχετοι; Αλλά και αδιάβαστοι, γιατί πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε μία μελέτη που λέει πόσο θα αυξηθούν τα έσοδα αν μειωθεί ο φόρος στα τσιγάρα. Ελεος πια φορομπήχτες πολιτικοί.

Αλλά και εμείς θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι η καρέκλα της εξουσίας φταίει. Αυτή εμπνέει όσους κάθονται πάνω της να λένε και να κάνουν μπαλαφάρες και μπαρούφες.

Δεν εξηγείται αλλιώς …

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε