Τετάρτη, 17 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ο Πλούτος Της Τεχνολογίας Σε Απλά Γραφήματα: Πόσους Kanye West αξίζει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ;

Ο Πλούτος Της Τεχνολογίας Σε Απλά Γραφήματα: Πόσους Kanye West αξίζει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ;

Μπορεί το χρήμα να λείπει στη χώρα, έχει όμως συγκεντρωθεί στις τσέπες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκείνων που ξέρουν και προσδιορίζουν την ψηφιακή ζωή μας σήμερα.

Πέρσι 290 άντρες και γυναίκες προστέθηκαν στη λίστα των δισεκατομμυριούχων και μπορεί η τάση για το 2015 να δείχνει μια μικρή μείωση στο σύνολο τους, ωστόσο το Forbes αποδεικνύει με τον πιο εύγλωτο τρόπο ότι σήμερα η τεχνολογία φέρει το Άγγιγμα του Μίδα.

Η πλειονότητα των new entry στη λίστα των πολλών χρημάτων φέρεται να προκύπτει από το χώρο των νέων τεχνολογιών. Ένα επιτυχημένο κοινωνικό δίκτυο, μια εμπνευσμένη εφαρμογή για smartphone, ένα software που δείχνει ότι η ζωή μπορεί να είναι πιο εύκολη ψηφιοποιημένη αρκούν για να κάνουν τις μέρες και τις νύχτες των στελεχών της Silicon Valley και (μεταφορικά μιλώντας) περιχώρων της πιο πλουμιστές στις λεπτομέρειες τους. Το Buzzfeed αποφάσισε να δημιουργήσει κάποια ινφογραφήματα για να δείξει τον πλούτο τους σε αναλογία με κάποιους άλλους πλούσιους και διάσημους από την ποπ κουλτούρα για να έχουμε μια τάξη μεγέθους που θα μας πονέσει, θα μας προβληματίσει και τελικά θα μας παροτρύνει να κάνουμε yoga γιατί το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, οι σωστές ανάσες όμως ναι. Αυτή είναι η αλήθεια εικονογραφημένη

Ο Travis Kalanick αξίζει όσο 92 Kardashian

Eίναι αυτός που μισούν οι ταξιτζήδες όλου του κόσμου ή τουλάχιστον η πλειονότητα αυτών καθώς ο 38χρονος πρώην πωλητής μαχαιριών επιμένει να θέλει να τους αντικαταστήσει. Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Uber, Travis Kalanick είναι αποφασισμένος να κάνει τον κόσμο των μετακινήσεων δικό του. “Όταν είσαι αουτσάιντερ, το καλό είναι ότι μπορείς να φέρεσαι παράτολμα και μερικές φορές σου βγαίνει σε καλό” έχει πει ανάμεσα σε άλλα αν και καμία Kris Jenner δεν είναι ο manager των ενεργειών του.

Ο Μark Zuckerberg αξίζει όσο 50 Jay Z και 16 Kanye West μαζί

Ο ιδρυτής του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης επιμένει να αλλάζει τα δεδομένα δηλώνοντας ότι το μέλλον των ταξιδιών θα είναι πλήρως εικονικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Μail Online σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, η εικονική πραγματικότητα (προφανώς του Oculus) θα επηρεάσει και την τουριστική βιομηχανία. «Θα είναι αρκετά τρελό. Ακριβώς όπως τραβάμε φωτογραφίες και βίντεο τώρα και τα μοιραζόμαστε στο διαδίκτυο, για να αφήσουμε και άλλους να βιώσουν κάτι, θα είμαστε σε θέση να απαθανατίζουμε τρισδιάστατες εικόνες και να δημιουργούμε ένα περιβάλλον που στη συνέχεια θα μοιραζόμαστε με άλλους» είπε αλλά μέχρι τότε ο ίδιος θα μπορέσει με τα έσοδα του να ανακαλύπτει τον κόσμο ολόκληρο 5 φορές το μήνα τουλάχιστον.

Ο Elon Musk αξίζει όσο 20 Beyonce και 20 Taylor Swift μαζί

Ο εκκεντρικός και για πολλούς σύγχρονος Τέσλα των καιρών μας, ο Elon Musk συνεχίζει ασίγαστα να πειραματίζεται με τα πάντα. Τελευταία είσοδο στη σειρά των ευρεσιτεχνιών που προωθεί η εταιρεία του Tesla, η μπαταρία “Powerwall”. Mε το ζήτημα της επάρκειας της ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ένα από τα προβλήματα που τα σύγχρονα ηγετικά κεφάλια οφείλουν να λύσουν, ο Μusk παρουσίας μια εναλλακτική πηγή ενέργειας η οποία τοποθετείται στον τοίχο, συνδέεται στο τοπικό δίκτυο ενέργειας και όταν είναι πλήρως φορτισμένη μπορεί να προσφέρει ενέργεια για μια εβδομάδα. Η τιμή της μπαταρίας είναι στα 3.500 δολάρια για 10kWh και στα 3.000 δολάρια για 7kWh και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Εννοείται ότι θα είναι ένα hit που θα ηλεκτροδοτήσει την περιουσία του ακόμη περισσότερο.

Η Μarissa Mayer αξίζει (μόλις) όσο 2 Justin Bieber

H διεθύνουσα σύμβουλος της Yahoo δεν είναι το πιο αγαπημένο κορίτσι όλων. Αν και η ίδια έχει αποδυθεί σε σωρεία εξαγορών για να αναδιοργανώσει τον κολοσσό οι εξαγορές και οι πειραματισμοί της δεν έχουν βοηθήσει στην κερδοφορία του. Μπορεί η ίδια να ζητάει την υπομονή από τους επενδυτές της ωστόσο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η έντονη δυσαρέσκεια δύο από τους δέκα μεγαλύτερους μετόχους της Yahοο, έφτασαν μέχρι τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της AOL, Tιμ Αρμστρονγκ, όπου και του ζήτησαν να διερευνήσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τη Yahoo και την ίδρυση νέου ομίλου, του οποίου θα ηγηθεί ο ίδιος. Η Μarissa δεν σχολίασε κάτι αφού προσπαθεί να μάθει τους στίχους από κάθε επιτυχία του Καναδού teen star.

O Sergey Brin αξίζει όσο 7 Oprah, 5 Μadonna και 5 Seinfeld μαζί

Ο άντρας πίσω από την Google έχει μεγάλα πλάνα για το μέλλον μας. Ελπίζει ότι κάποια στιγμή η ανθρωπότητα θα καταφέρει επιτέλους να «γιατρέψει το θάνατο» και σε αυτό σκοπεύει να βοηθήσει ο ίδιος καθώς σύμφωνα με το “Newsweek” o κολοσσός της τεχνολογίας αναδεικνύεται πρωτοπόρος στη μάχη για την κατάκτηση της αιώνιότητας. Η Google επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στην Calico (California Life Company), τη δικιά της ανεξάρτητη εταιρεία βιοτεχνολογίας που ιδρύθηκε το 2013 και σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου, θέλει να επεκτείνει την ανθρώπινη ζωή δημιουργώντας το “γονίδιο του Μαθουσάλα” FOXO3. Μέχρι τότε, ο πλούτος του Sergey Brin θα έχει ξεπεράσει τα δολλάρια κάθε Oprah, Μadonna και Seinfeld πάνω στη Γη.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε