Δευτέρα, 5 Αυγ.
28oC Αθήνα

Φοιτητικές εκλογές 2015: Κάποτε ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις…σήμερα ούτε κοινό αποτέλεσμα δε βγάζουν!

Φοιτητικές εκλογές 2015: Κάποτε ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις…σήμερα ούτε κοινό αποτέλεσμα δε βγάζουν!

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα χιλιάδες φοιτητές στα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Υποτονική η προσέλευση, δείχνει για μια ακόμη χρονιά πως οι φοιτητικές εκλογές έχουν παρακμάσει ενώ κάποτε ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις. Θλιβερό που οι παρατάξεις δεν μπορούν να καταλήξουν σε κοινό αποτέλεσμα!

Κάποτε οι φοιτητικές εκλογές δεν ήταν μια “βαρετή” ενδοπανεπιστημιακή διαδικασία, αλλά κοινωνικό γεγονός. Κάποτε τα αποτέλεσματα της κάλπης των φοιτητών ήταν προάγγελος πολιτικών εξελίξεων.

Από το ένδοξο παρελθόν στη σημερινή παρακμή!

Σήμερα δυστυχώς η διαδικασία αυτή έχει τόσο πολύ παρακμάσει που δεν ενδιαφέρει ούτε τους ίδιους τους φοιτητές, παρά ελάχιστους κυρίως αυτούς που “ανήκουν” σε φοιτητικές παρατάξεις που “ανήκουν” σε πολιτικές νεολαίες που “ανήκουν” σε κομματικές παρατάξεις.

Αυτο το αποδεικνύει η μεγάλη αποχή που τα τελευταία χρόνια σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Σε κάθε περίπτωση οι κάλπες που άνοιξαν στις 7.00 το πρωί κλείνουν στις 7.00 το απόγευμα και καλό θα ήταν οι φοιτητές να πάνε και να ψηφίσουν για κάτι που τους άφορα τόσο άμεσα.

Θλιβερό πάντως παραμένει το γεγονός πως η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα καθώς δεν υπάρχει ένα κεντρικό όργανο να επιβλέπει την διαδικασία της καταμέτρησης με την ΕΦΕΕ να παραμένει ανενεργή από το Πανσπουδαστικό Συνέδριο του 1995.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε