Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ο Βαρουφάκης απειλεί τον Σόιμπλε με το …σκουπόξυλο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεν ξέρω αν του ξέφυγε ή αν το ήθελε και είναι διαπραγματευτική πίεση της τελευταίας στιγμής.Ο Βαρουφάκης αναδεικνύοντας με μακροσκελή μάλιστα (ε, δεν τσιγκουνεύεται ο Γιάνης στις δηλώσεις, είναι λίγο λαρζ) δήλωσή του, σε σύμβολο και της προσπάθειας της κυβέρνησης, τον αγώνα που έκαναν οι καθαρίστριες και την επαναπρόσληψή τους, ως αποκατάσταση της νόμιμης και ηθικής τάξης και όχι ως υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις, αποκάλυψε τη μεγάλη διαφορά, το χάος, που χωρίζει την κυβέρνηση από τους δανειστές, δηλαδή τον Σόιμπλε.

Είναι σαν του λέει Βόλφγκανγκ φίλε μου καλέ, φίλε μου αγαπημένε (τώρα τελευταία οι σχέσεις τους έχουν και λίγο μέλι) εμείς όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις εννοούμε άλλο πράγμα από εσάς. «Η κυβέρνησή μας έχει διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει μεταρρύθμιση και πως οι δικές μας μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες τις πρακτικές που συνεισέφεραν για δεκαετίες στην υπανάπτυξη και στις αδικίες που κράτησαν τη χώρα πίσω» είπε σεμνά, γλυκά και τρυφερά ο Γιάνης.

Οπα οπα για να προσέξουμε λίγο τον ποιητή, συγγνώμη το Γιάνη ήθελα να πω. Ο πονηρούλης Γιάνης με ένα σμπάρο τα χώνει στον φίλο του τον Βόλφγκανκ και τους άλλους κακούς του Eurogroup, καθώς και στις προηγούμενες κυβερνήσεις γιατί με τις πρακτικές τους κράτησαν τη χώρα για δεκαετίες στην υπανάπτυξη.

Ασε που κάνει και τις καθαρίστριες αιχμή του δόρατος του αγώνα εναντίον του Eurogroup. Λες για να τους φοβίσει με τα σκουπόξυλα;

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε