Δευτέρα, 8 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση θα πληρώσει κανονικά – Ανυπόστατα τα σενάρια περί ελέγχου κεφαλαίων στις τράπεζες

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση θα πληρώσει κανονικά – Ανυπόστατα τα σενάρια περί ελέγχου κεφαλαίων στις τράπεζες

Ανυπόστατα χαρακτήρισε τα σενάρια περί ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίων από τις τράπεζες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα».

Ο κ. Σακελλάρίδης ανέφερε ακόμη ότι κυβέρνηση είναι αισιόδοξη πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν θα την αποδεχθεί, αν δεν κινείται στα πλαίσια της λαϊκής εντολής».

Είπε ακόμη ότι υπάρχει σύγκλιση και στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, παραμένουν όμως ανοιχτά τα ζητήματα του ΦΠΑ, του ασφαλιστικού, των δημοσιονομικών και τα εργασιακά.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει μισθούς και την επόμενη δόση του ΔΝΤ, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως «δεν τίθεται τέτοιο θέμα», ενώ για την δόση του ΔΝΤ ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη να πληρώνονται και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της χώρας.

Είπε ακόμα ότι οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες σταμάτησαν χθες βράδυ και θα ξεκινήσουν την Τρίτη το πρωί. Γίνονται διαβουλεύσεις για να συνεχιστούν. Σήμερα το απόγευμα στο Μαξίμου θα γίνει συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Στο ερώτημα αν ξέρει κάτι παραπάνω από την δήλωση Καμμένου ότι η συμφωνία είναι θέμα ωρών είπε: «Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών αλλά είναι θέμα σύντομου χρονικού διαστήματος. Αυτός είναι ο στόχος που έχουμε θέσει. Μέχρι τις αρχές Ιουνίου να έχουμε μια συμφωνία επωφελή. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».

Για το εάν η 5η Ιουνίου αποτελεί καταληκτική ημερομηνία για συμφωνία, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει καταληκτικές ημερομηνίες, ούτε τελεσίγραφα και συμπλήρωσε ότι λόγω των προβλημάτων ρευστότητας υπάρχει επιτακτική ανάγκη και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη να επέλθει μία συμφωνία.

Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν πακέτο οι δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν λεφτά για το ΔΝΤ και για μισθούς και συντάξεις είπε: «Προφανώς κινούμαστε στο πλαίσιο να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της χώρας μας».

Ενδιαφέρον είχε επίσης το γεγονός ότι ο κ. Σακελλαρίδης αναφερόμενος στην συμφωνία είπε ότι πριν φτάσει οπουδήποτε αλλού θα περάσει από τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο και στο ερώτημα αν η Αθήνα πετύχει συμφωνία τον Μαϊο αν αυτή θα περάσει από την Κεντρική Επιτροπή, είπε: «Θα έχει σημασία να εκφραστεί μια άποψη από την Κεντρική Επιτροπή σε επίπεδο γνωμοδοτικό. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

Στο ερώτημα του Newsit αν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής βοηθούν το έργο του πρωθυπουργού στην διαπραγμάτευση είπε:

«Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται ανοικτά όλες οι απόψεις και ο καθένας έχει το δικαίωμα να τις καταθέτει στα όργανα και για ψηφοφορία. Αυτό είναι κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θυσιάσουμε τις κατακτήσεις μας».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε