Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Εργατική Πρωτομαγιά: Πέντε υπουργοί και μια περιφερειάχης στην πορεία

Εργατική Πρωτομαγιά: Πέντε υπουργοί και μια περιφερειάχης στην πορεία

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην κατέβηκε αυτή τη φορά στην πορεία για την 

Εργατική Πρωτομαγιά

(πρωθυπουργός φέτος φαρ) αλλά πέντε υπουργοί του, ένας αντιπρόεδρος της Βουλής και η περιφερειάρχης Αττικής ήταν εκεί για να φωνάξουν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πέρυσι, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά. Αλλά πέρυσι ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φέτος, είναι πρωθυπουργός και το πράγμα αλλάζει λίγο. Φέτος, αν και είχε διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός θα ήταν και φέτος στην πορεία, τελικά αρκέστηκε σε ένα μήνυμα μέσω των social media.

Αλλά η κυβέρνηση είχε παρουσία στην πορεία. Αυτό δεν μπορεί να της το στερήσει κανείς. Πέντε υπουργοί (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Βούτσης, Γιάνης Βαρουφάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Στρατούλης), ένας αντιπρόεδρος της Βουλής (Αλέξης Μητρόπουλος) και η… “πρωθυπουργός” της Αττικής (η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου) ήταν εκεί.

Το μεγαλύτερο σουξέ φυσικά, το είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σαν ροκ σταρ αλλά σε πορεία ήταν. Εμφανίστηκε με πέτσινο μπουφάν, γαρύφαλλο στο πέτο, χαμογελαστός. “Γιάνη, σ’ αγαπάμε” του φώναζαν. Κι εκείνος ανταπέδιδε την αγάπη με πλατιά χαμόγελα και ευχαριστώ. Χαμός γενικός με τον “Βαρού”. Δεν είναι Εξάρχεια άλλωστε ούτε το Πεδίο του Άρεως ούτε το Σύνταγμα.

Χαμός και από τους δημοσιογράφους, που τον κυνηγούσαν για μια δήλωση. Μια λέξη για τη διαπραγμάτευση, για τις κόκκινες γραμμές, αλλά τίποτα. Καμία κουβέντα. Στα ελληνικά τουλάχιστον. Γιατί μια δήλωση στα αγγλικά και στα… πεταχτά, την έκανε στα ξένα ΜΜΕ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης



Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε