Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Σαμαράς: Η συμφωνία που φέρνουν είναι χειρότερη από το e-mail Χαρδούβελη

Σαμαράς: Η συμφωνία που φέρνουν είναι χειρότερη από το e-mail Χαρδούβελη

Σκληρή κριτική από το βήμα του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στο Πόρτο Καράς της Χαλκιδικής άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι ” υποσχέθηκαν χρήματα χωρίς Μνημόνιο. Και υπέγραψαν συνέχιση του Μνημονίου, χωρίς χρήματα. Να γιατί αναγκάζονται τώρα να βάλουν χέρι σε ταμεία και των δήμων και των νοσοκομείων και όπου βρουν…Υποσχέθηκαν καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ. Και οδηγούν σε χειρότερη συμφωνία μέσα σε Μνημόνιο”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο υπογραμμίζοντας ” Γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Γιατί πολύ απλά, δεν υπήρχε κανένα σχέδιο. Ούτε Plan A, ούτε Plan B, ούτε τίποτε απολύτως. Τα πάντα υποσχέθηκαν στους πάντες. Κι όταν τίποτα δεν τους βγήκε, άρχισαν να παίρνουν τα πάντα από όπου πρόλαβαν.
Ξεσήκωναν τον κόσμο ότι θα αποκαταστήσουν τις περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Περικοπές που πράγματι έγιναν από εμάς. Κι όταν βρέθηκαν στην κυβέρνηση, άρχισαν να παίρνουν και τα διαθέσιμα που βρήκαν” και πρόσθεσε:

“Υποσχέθηκαν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κι όταν βρέθηκαν στην κυβέρνηση, ο κόσμος άρχισε να αγωνιά αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις”.

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως λάθος πολιτική της κυβέρνησής του τον ΈΝΦΙΑ επισημαίνοντας ότι “εμείς ακόμα και τον ΕΝΦΙΑ που βάλαμε, και που τον πληρώσαμε ακριβά, είχαμε στόχο να τον μειώσουμε σταδιακά κάθε χρόνο και ως τη λήξη της τετραετίας μας και μετά να τον αποδώσουμε πλήρως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να γίνει «ίδιος πόρος» για τους δήμους και για τις περιφέρειες.

Να μην είναι οι δήμοι και οι περιφέρειες, ο μόνιμος «ζητιάνος» του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης. Να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να αποκτήσουν κίνητρα και να κοιτάνε υπεύθυνα τα δικά τους τα έσοδα”.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου θύμισε τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση: “Θυμάστε πώς χαρακτήριζαν επί δυόμιση χρόνια, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρναγε η προηγούμενη κυβέρνηση; «Χουντικής έμπνευσης» και εκτροπές δημοκρατίας τις αποκαλούσαν τις ΠΝΠ!”.

“Και τώρα φέρνουν τη μία ΠΝΠ μετά την άλλη και τις εκθειάζουν ως καθήκον πατριωτικό. Καθαγιάστηκε η «χούντα»” συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επανέλαβε πως η κυβέρνηση “μας οδηγεί σε νέο μνημόνιο” λέγοντας ότι “εκεί που βγαίναμε από τα Μνημόνια, βγαίναμε στις αγορές και δεν θα είχαμε πια ανάγκη από μνημόνια. Και παίρναμε και γραμμή στήριξης, για να βγούμε πιο εύκολα, χωρίς αναταράξεις χρηματιστηριακές, στις αγορές.

Ή ακόμα σε εκείνο που κανείς δεν θέλει: σε έξοδο από το ευρώ, που θα σημάνει και την απόλυτη καταστροφή της χώρας”

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η χώρα διασύρθηκε με τα “ουάου” του κ. Βαρουφάκη και συμπλήρωσε ότι” αφού η Ελλάδα υποχρεώθηκε σε ασφυξία και ακινησία πολλών μηνών, βρήκαν να τα βάλουν με το e-mail Χαρδούβελη. Όταν τελικά, ” η συμφωνία που φέρνουν εκείνοι σήμερα έχει μέτρα 14 φορές περισσότερα σε κόστος για τον πολίτη από το e – mail Χαρδούβελη”.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως “θέατρο” τη διαπραγμάτευση ενώ είπε”χάσαμε την ευκαιρία να βγούμε από το Μνημόνιο”.

Για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως “εγώ ήδη κάνω ό,τι μπορώ. Και δημόσια διακηρύσσω ότι πρέπει, για παράδειγμα, να δοθούν εκείνα τα 1.9 δισεκατομμύρια από τα κέρδη της ΕΚΤ από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων, και στους Ευρωπαίους πήγα και ζήτησα να στηρίξουν την Ελλάδα ανεξαρτήτως κυβέρνησης”

“Γιατί η Πατρίδα αυτή δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Σε καμία παράταξη. Είναι ολωνών μας. Και κυρίως είναι των παιδιών μας!” πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τους μεταλλωρύχους στις Σκουριές, λέγοντας “έρχομαι μετά από μια συνάντησή μου με τους μεταλλωρύχους, που αγωνίζονται για δουλειά, για επενδύσεις, για ασφάλεια στην οικογένειά τους. Δυστυχώς, σε ένα περιβάλλον που όλα δείχνουν ότι απεχθάνεται και ιδεολογικά συγκρούεται με τη λέξη «επενδύσεις» και με την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε