Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Ο Στουρνάρας, οι σταθμάρχες των κομμάτων και η αλήθεια για την οικονομία

Ο Στουρνάρας, οι σταθμάρχες των κομμάτων και η αλήθεια για την οικονομία

Ξεσηκώθηκαν ως και οι πέτρες του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα. Και ακολούθησε λεκτικός …λιθοβολισμός άνευ προηγουμένου. Τον κατηγόρησαν για ανάμειξη στο πολιτικό παιχνίδι, για αυτοεκπληρούμενη προφητεία, για πρόκληση αστάθειας στο τραπεζικό σύστημα.

Αλλά τι είπε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας; Είπε το προφανές. Αυτό που γνωρίζουν οι έμποροι που υφίστανται καθημερινά τις συνέπειες της έλλειψης ρευστότητας. Αυτό που βιώνουν οι μικροί επιχειρηματίες που αγωνιούν να βρουν λίγες πιστώσεις για να ξεπεράσουν τον κάβο. Αυτό που προειδοποίησε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ότι δηλαδή μειώνονται οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία.

Και η αιτία; Η πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα. Ο κ. Στουρνάρας είδε το τρένο να έρχεται κατά πάνω μας και έσπευσε να τραβήξει το σήμα κινδύνου γιατί η οικονομία κινδυνεύει από ανεπανόρθωτη βλάβη.

Το είχαμε γράψει επανειλημμένα σε αυτή τη στήλη, το είπαν συνάδελφοι σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, το έγραψαν σε εφημερίδες, το επισήμαναν παράγοντες της αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου, πως η πολιτική αστάθεια και η αβεβαιότητα βλάπτει την οικονομία. Κλήθηκαν τα κόμματα να φροντίσουν να μη διαταράξουν την οικονομία με επικίνδυνες, βλαπτικές και προπαντός βλακώδεις δηλώσεις και παρεμβάσεις. Αλλά αυτά περί άλλων τυρβάζουν. Τους ενδιαφέρουν τα ψηφαλάκια ενόψει τυχόν πρόωρων εκλογών.

Δεν νοιάζονται αν ο λαός ως άλλος Σίσυφος θα κληθεί να κάνει πάλι θυσίες για να πετύχει αυτό που πέτυχε με τις θυσίες των τελευταίων πέντε ετών.

Επιτέλους, ως πότε και ως ποιο σημείο το πολιτικό σύστημα θα βάζει το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον πάνω από το όφελος του λαού;

Και για να επανέλθουμε στο Γιάννη Στουρνάρα. Σας πείραξε γιατί είπε δημόσια αυτό που σκέφτονται δεκάδες για να μην πούμε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες. Και σας πείραξε γιατί είδε το τρένο και σφύριξε αυτός το SOS και δεν απευθύνθηκε πρώτα στους κομματικούς σταθμάρχες για να αποφασίσουν αυτοί αν και πως θα κοινοποιήσουν το σήμα κινδύνου.

Αλλά και κάτι άλλο κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αντιδράτε σαν να έδειξε το κόμμα σας και κυρίως ορισμένα στελέχη σας; Νομίζετε ότι μόνο εσείς προκαλείτε αβεβαιότητα και αστάθεια; Όχι ασφαλώς. Την προκαλούν όλα τα κόμματα από τη στιγμή που μπροστά στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους επιδιώξεων δεν λογαριάζουν τη βλάβη που προκαλούν στην οικονομία.

Θέλετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα; Κάντε μία πρόταση για συνεννόηση των κομμάτων ώστε να στεγανοποιηθεί η οικονομία από τις παρενέργειες του πολιτικού παιχνιδιού και θα έχετε δώσει την καλύτερη απάντηση στο Στουρνάρα και σε κάθε Στουρνάρα. Επιπλέον θα έχετε ωφελήσει την οικονομία και να ξέρετε πως θα ωφεληθείτε και εσείς πολιτικά. Γιατί η υπεύθυνη στάση εκτιμάται από το λαό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε