Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

24 ευχές γνώσης για Καλά Χριστούγεννα στη Βόρεια Κορέα

24 ευχές γνώσης για Καλά Χριστούγεννα στη Βόρεια Κορέα

Είναι η χώρα του τρολ ή η χώρα των τρολ ή απλά μια χώρα που ξέρει τι θέλει από σένα και θα στο απαιτήσει θες, δεν θες.

Εδώ εαν είσαι 80% κάπως και 20% αλλιώς, σε κλαίνε όλοι, εδώ βγαίνουν τα καλά φρούτα και από εδώ ο Λευκός Οίκος παίρνει τρόμο και οργή. Ακολουθεί συνοπτικός οδηγός στη χώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει ό,τι του καπνίσει, αρκεί να είναι στριμένο από κάποιον άλλον γιατί αυτός δεν τα κάνει τα τσιγάρα του κομψα και έτσι και αλλιώς βλέπει τον κόσμο συνεχώς.

1) Στη Βόρεια Κορέα ο καπνός είναι εμπλουτισμένος με μαριχουάνα αφού εκεί όχι μόνο δεν θεωρείται ναρκωτικό, αλλά επιβάλλεται στην καθημερινότητα ενός σωστά καπνισμένου Νοτιοκορεάτη. Η μαριχουάνα, η χρήση και η διακίνηση της είναι καθόλα νόμιμη, παφ, πουφ γεγονός που εξηγεί πολλά, σχολιάζουν ιστορικοί κύκλοι.

2) Υπάρχει ένας Αμερικανός στρατιώτης που πέρασε τα σύνορα της Ν.Κ. και έκτοτε δεν επέστρεψε ποτέ πίσω. Ήταν το 1962, είναι 2014. Ζει και βασιλεύει, λένε τα σπαρτά.

3) H Βόρεια Κορέα είναι το μόνο έθνος στον κόσμο που έχει υπό την κατοχή του αμερικανικό πολεμικό πλοίο. Το USS Pueblo ειναι στην κατοχη των καπνισμένων από το 1968.

4) To έθνος αυτό στήνεται μπροστά στον καθρέφτη και λέει “Είμαι Αντικειμενο Φθόνου Από Όλους”. Πραγματικά, έτσι αυτοαποκαλείται.

5) Επιπλέον, αυτή η «Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας» έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο στρατό του κόσμου αφού παίζει παιχνίδια πολέμου με GI Joe και άλλα παιχνίδια για μικρά παιδιά.

6) Είσαι πολίτης σωστός; Ξυπνάς. Κάθε μέρα. Από σειρήνα που ηχεί παντού. Ξημέρωμα.

7) Η προπαγάνδα είναι μια βιομηχανία σαν κινηματογραφικό στούντιο του Χόλιγουντ -απλά εδώ δεν ξεφτυλίζονται δημόσια.

8) Η πολυβιταμινούχα Βόρεια Κορέα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς θρεπτκών ειδών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, έρχεται 10η στην κατάταξη με τους μεγαλύτερους φρούτων όπως είναι τα μήλα, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα αχλάδια και 12η στην αντίστοιχη λίστα παραγωγών φρέσκων λαχανικών.

9) Τη δεκαετία του 1990 δύο εκατομμύρια πολίτες πέθαναν από λιμό καθώς ήταν προγραμματισμένοι να καλλιεργούν. Όχι και να τρώνε.

10) Μέσα σε μόλις 12 χρόνια από τότε που καθιερώθηκε η υποχρεωτική εκπαίδευση -λέγεται ότι- το 99% των Βορειοκορεατών γνωρίζει και να διαβάζει και να γράφει. Σύμφωνα με την CIA που γελάει πολύ με το FBI αλλά είναι απασχολημένη με τα δικά της βασανιστηρια, το ποσοστό αλφαβητισμού της Βου Κου είναι στα ίδια επίπεδα με εκείνα των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και σε πολύ καλύτερη μοίρα από πολλές άλλες χώρες.

11) Αυτό το καθεστώς είναι μαρξιστικής ιδεολογίας, ισχυρίζεται.

12) Σύμφωνα με τον αστικό μύθο νο567, ο πατέρας του τωρινού Κιμ Γιονγκ ήταν τεράστιος σινεφίλ και γνώριζε για τον κινηματογράφο όσα ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν για την πολιτική διάφοροι βουλευτές εκεί έξω. Ο Μέγας ήταν άντρας της περιπέτειας και είχε αδυναμία στον Τζειμς Μποντ.

13) Και το Ράμπο. Όλα τα Ράμπο. Και αυτά που δεν έχουν γυριστεί αλλά θα τα πουνε Ράμπο.

14) Επίσης όταν ο Πρόεδρος θέλησε να στήσει βιομηχανία κινηματογράφου το 1978 έκανε κάτι απλό. Απήγαγε Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη, τη γυναίκα του και μούσα του επίσης και τους είπε απνευστί: Κάνε.Μου.Σινεμά.Απνευστί.Σινεμά.Κάνε.Μου.

15) Οκτώ χρόνια μετά την καλλιτεχνική αιχμαλωσία, δραπέτευσαν σε ένα ταξίδι στη Βιέννη, με μια σοκολάτα βιενουά στο χέρι.

16) Κάθε σπίτι έχει σε περίοπτο σημείο δύο πορτρέτα από το ηγετικό παρελθόν της χώρας. Αυτό του Κιμ Γιονκγ Ιλ και αυτό του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Επίσης σε κάθε νοικοκυριό έχει δοθεί πετσέτα με μόνη επιτρεπόμενη χρήση να ξεσκονίζουν αυτά τα δύο αριστουργήματα της folk ιστορίας τους.

17) Θα υποκλιθείς σε Κάθε Ενα Αγαλμα Του Κιμ. Είτε είσαι Βορειοκου, είτε απλός κατάσκοπος. Ή απλά παρανοικός.

18) Το σύστημα 51 κοινωνικών τάξεων της Βόρειας Κορέας λέγεται Songbun και σύμφωνα με αυτό πορεύεσαι στη ζωή σου ως Πολίτης. Είσαι εμπιστος αρκετά; Καθαρός; Νοικοκυρεμένος; Πιστεύεις στον Κιμ Γιονκ Οποιοναναι; Θα έχεις την ποσότητα τροφής και τη δουλειά που σου αξίζει. Επίσης ανάλογα με το πόσο τίποτα είσαι είναι δεδομένο αν θα είσαι αγροτης που λιμοκτονεί ή κάποιος άξιος επιλογής για να συμμετέχεις ενεργά στο Κόμμα Εργατών της χώρας.

19) Εκεί δεν είναι 2014. “Τι σημαίνει 2014; Είστε όλοι χαζοί; Κανένα 2014” φώναξε φίλη που τρώει πολλά Βορειοκορεάτικα φρούτα και ζαρζαβατικά. Το κορεάτικο ημερολόγιο λέγεται Juche και εισήχθη το 1997, ενώ αρχή του θεωρείται η ημερομηνία γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Το δικό μας 0 Μ.Χ. είναι για αυτούς η 15η Απριλίου του 1912 οπότε όσο εμείς χαιρετάμε το 2014, αυτοί λένε περίπου αντίο σε λίγους μήνες στο 104 τους.

20) Το κορεάτικο Juche διατηρεί τους μήνες και τις ημέρες του Γρηγοριανού ημερολογιακού έτους για αρχειακούς λόγους.

21) Οι Βορειοκορεάτες δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά σερφάρουν χαρούμενοι σε ένα εσωτερικό δίκτυο, ονόματι Kwangmyong. Εδώ μπορούν να μάθουν τα πάντα για την Ιερή Οικογένεια, να εκτιμήσουν την ιστορία και το όραμα της, να έχουν email, πρόσβαση σε αρχεία εγκεκριμένα από το κράτος και σε μία ηλεκτρονικη βιβλιοθηκη που γλύτωσε από λογοτεχνικούς βιασμούς όπως Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι Στους 60ο βαθμούς Από Την Κωσταντινούπολη Στο Τώρα κλπ.

22) Εαν είσαι της Κυβέρνησης μπορείς να διαβάσεις και αυτό το post καθώς στη Βου Κου μόνο οι υπάλληλοι του κράτους έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο.

23) Οι τουρίστες στην πρωτεύουσα της χώρας Πιονγκγιάνγκ διαμένουν σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης, επάνω σε ένα νησί μικρό. Στις βόλτες σας στην μητρόπολη θα έχετ συνοδεία ενστόλων ενώ τα βράδια θα πέφτετε για ύπνο νωρίς γιατί δεν θα έχετε τίποτα άλλο να κάνετε πέρα από αλκοόλ, τσιγάρο και άλλους καπνούς. Εδώ πάντα θα υπάρχει θερμανση, νερό και ηλεκτρικό. Στην υπόλοιπη χώρα όχι απαραίτητα.

24) Η καθοδηγούμενη κόμμωση είναι μια προσπάθεια της χώρας να οχυρωθεί απέναντι στη λαίλαπα των trend και δη των δυτικών. Οι γυναίκες επιλέξουν μια από τις 18 κομμώσεις που θυμίζουν εποχές Ελληνικής βιντεοκασέτας. Οι άντρες έχουν 10 επιλογές ενώ σε αυτούς τα μαλλιά είναι κοντά. Δεν είναι ανύπαντρες νεότερες Βoρειoκορεάτισσες που μπορούν να χτενίσουν τις πλεξούδες τους κάτω από το σεληνόφως αφού πρωτα έχουν υπομείνει πολλά

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Λευκός Οίκος είναι στη θέση του, όπως και αυτό εδώ το post. Σε παράλληλο χρόνο ποιος πιστεύει ποιον; Οι Ανώνυμοι πληροφοριοδότες γελάνε με την Αμερική που δηλώνει ότι η Βόρεια Κορέα ασχολήθηκε με μια φαρσοκωμωδία, ούτε καν καλή. Το FBI ορκίζεται στην ενοχή της. Ο Τιτανομέγιστος κοροιδεύει το FBI στα μούτρα του και του διαμηνεύει ότι είτε θα καθαρίσει το όνομα της χώρας του με συνεργασία επάνω στην ταυτοποίηση των ενόχων είτε θα ρίξει κάποια πυρηνικά πυροτεχνήματα στο Πεντάγωνο για καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Επίσης

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε