Δευτέρα, 7 Οκτ.
22oC Αθήνα

Παράθυρο για συμφωνία άνοιξε από τις Βρυξέλλες: Προς βραχυχρόνια “τεχνική” παράταση του μνημονίου

Παράθυρο για συμφωνία άνοιξε από τις Βρυξέλλες: Προς βραχυχρόνια “τεχνική” παράταση του μνημονίου

– Παράθυρο στην στην εξεύρεση κοινού τόπου και στη συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό άνοιξε στη σημερινή συζήτηση στο EuroWorking Group στις Βρυξέλλες
– Φαίνεται πως επιλέγεται τελικά η βραχυχρόνια τεχνική παράταση και όχι η τρίμηνη ή εξάμηνη παράταση του μνημονίου
– Απαραίτητη για τις τράπεζες η τεχνική παράταση
– Πως συνδέεται η εξέλιξη με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

Η θέση του EuroWorking Group που φέρνει πιο κοντά τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας, απομακρύνει ταυτοχρόνος εκ των πραγμάτων τη μεταφορά της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας κοντά στα Φώτα.

Το όργανο που προετοιμάζει τη σύγκλιση του Eurogroup της Δευτέρας, αφού αναγνώρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τις τελευταίες ημέρες επήλθε περαιτέρω σύγκλιση στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα κάλεσε με έντονο τρόπο τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για την αξιολόγηση ως τις 14 Δεκεμβρίου.

Η έντονη προτροπή του EuroWorking Group έγινε γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στόχος είναι να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα κράτη μέλη για την παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης.

Μάλιστα με δεδομένο τα ασφυκτικά χρονικά περιθώριο το EuroWorking Group εξέφρασε την εκτίμηση ότι ίσως απαιτηθεί μια βραχυχρόνια «τεχνική» παράταση, η οποία είναι απαραίτητη για να δανείζονται οι τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο από την ΕΚΤ (0,05% αντί 1,55% αν δεν υπήρχε η παράταση).

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα που εξετάστηκαν είναι αυτά που θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας 08 Δεκεμβρίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε