Δευτέρα, 7 Οκτ.
26oC Αθήνα

Σαμαράς, Κουτσούμπας, Τσίπρας και Κουβέλης οι μεγάλοι αποστάτες

Σαμαράς, Κουτσούμπας, Τσίπρας και Κουβέλης οι μεγάλοι αποστάτες

Είδες τι κάνει καμιά φορά η ιστορία; Με τα γυρίσματά της ξεγυμνώνει τους βασιλιάδες της πολιτικής ηθικής, τους κήνσορες της απλής και άδολης αναλογικής, τους φύλακες της πολιτικής συνέπειας.

Θα ξεκαρδιστούν στα γέλια οι ιστορικοί του μέλλοντος. Θα κυλιούνται κυριολεκτικά στο πάτωμα πιάνοντας την κοιλιά τους.
Θα δουν το Σαμαρά να γίνεται αποστάτης της παράταξής του προτείνοντας απλή αναλογική και τους Κουτσούμπα, Τσίπρα και Κουβέλη να αποστατούν αρνούμενοι την ιστορική ευκαιρία (όπως θα τη χαρακτήριζαν στο παρελθόν) να θεσπιστεί η απλή αναλογική.

Η μεγάλη ειρωνεία της ιστορίας είναι πως τον πειρασμό τον προσφέρει στο πιάτο εκείνη η πολιτική δύναμη, που στο όνομα των ισχυρών κυβερνήσεων θέσπιζε καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα, τα οποία η Αριστερά ιστορικά για λόγους πολιτικού, αλλά πρωτίστως ηθικούς (να εκφραστεί η πραγματική θέληση του λαού στη Βουλή) καταδίκαζε, αντιπάλευε αταλάντευτα και διεκδικούσε την απλή και άδολη αναλογική.

Αταλάντευτη είπαμε; Πιπέρι. Πάντως, ας περιμένουμε γιατί αυτό θα φανεί στην πράξη αν ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει τελικά την απλή αναλογική και κατάργηση του ορίου 3% για την είσοδο στη Βουλή, όπως αποκάλυψε το NEWSIT.GR.
Θα φανεί αν η Αριστερά πίστευε και πάλευε ειλικρινά δεκαετίες τώρα για την απλή αναλογική ή θα αποδειχθεί ένας απλός πολιτικός ελιγμός. Θα φανεί πόσο σταθερές σε θέσεις-πυλώνες της πολιτικής τους είναι οι αριστερές δυνάμεις της χώρας.

Απλά και άδολα αν ενεργούσαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να αλλάξει τώρα το εκλογικό σύστημα.

Κύριε Κουτσούμπα, κύριε Κουβέλη, κύριε Τσίπρα (στον τελευταίο απευθυνόμαστε πιο δύσκολα γιατί ήδη απεμπόλησε την απλή αναλογική επιλέγοντας τη λογική της μονοκομματικής κυβέρνησης με τσόντες. Πως λέγεται αυτό στην αριστερή φρασεολογία; Οπουρτουνισμός μήπως;) δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα τέτοιες ιστορικές ευκαιρίες ώστε να παλέψετε από καλύτερες θέσεις. Αφήστε που έτσι μεγαλώνει το πεδίο συναίνεσης, ενώ απεγκλωβίζονται πολιτικές δυνάμεις, εξοβελίζονται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και η χώρα εισέρχεται σε μία νέα ιστορική περίοδο με συμμαχικές κυβερνήσεις (άλλη μία ιστορική επιδίωξη της Αριστεράς).

Αν γυρίσουν την πλάτη στην πρόταση θα αποδειχθούν αποστάτες της ιστορίας, κήνσορες χωρίς πολιτικό ηθικό υπόβαθρο και …οπουρτουνιστές.

Και εμένα βεβαίως θα με χαρακτηρίσουν προβοκάτορα κατά τις καλές συνήθειες του παρελθόντος (ή μήπως όχι μόνο του παρελθόντος;).

Αλήθεια το ΚΚΕ γιατί δεν θα μπορούσε να αρπάξει την ευκαιρία; Γιατί τί είναι πιο σημαντικό; Η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή η πάλη από καλύτερες θέσεις που πάντα πίστευε ότι θα έφερνε η απλή αναλογική; Εξάλλου το βολεύει και πολιτικά., αφού πλήττει το ΣΥΡΙΖΑ και κερδίζει ένα αίτημα δεκαετιών.

Καλά Χριστούγεννα…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε