Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Μαξίμου: “Όλα είναι ανοιχτά”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έντονο παρασκήνιο επικρατεί λίγες ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας με τις ζυμώσεις που είχαν ξεκινήσει τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα να συνεχίζονται έως το παραπέντε της διαδικασίας.

Και αυτό είναι το πρώτο … επεισόδιο από τα τρία που πρόκειται να παρακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες με την ένταση να αυξάνεται όσο πλησιάζουμε στις 29 Δεκεμβρίου.

“Όλα είναι ανοιχτά” διαμηνύουν πήγες του Μεγάρου Μάξιμου. Είναι αντιληπτό από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ότι μεγάλη βαρύτητα δίνεται στη δεύτερη ψηφοφορία καθώς όπως ανέφερε στέλεχος του Μεγάρου Μάξιμου ” εκεί θα δούμε αν μπορεί να δημιουργηθεί η προεδρική πλειοψηφία”. Όσο όμως πλησιάζουμε προς τις 29 Δεκεμβρίου τόσο οι πιέσεις και οι ζυμώσεις θα αυξάνονται προς τους ανεξάρτητους βουλευτές άλλα και βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ με φόντο πάντα το σκηνικό πόλωσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για τις συνέπειες του ενδεχομένου της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έντονη κινητικότητα επιδεικνύει τα τελευταία 24 ώρα και ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας ο όποιος έχει ήδη τηλεφωνήσει σε ανεξάρτητους βουλευτές άλλα και βουλευτές που προέρχονται από τους ΑνΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ. Κομβικό ρόλο στην θετική ψήφο που έδωσε χθες η Κ. Μάρκου η οποία αρχικά είχε εκφράσει την πρόθεση της να ψηφίσει “παρούσα” στην πρώτη ψηφοφορία έπαιξε ο Χρήστος Δήμας ( γιος του υποψήφιου προέδρου) ο οποίος είχε συνάντηση προκειμένου να καταφέρει να πείσει την κα. Μάρκου να δώσει θετική ψήφο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε